Oldal kiválasztása

Némelyiknél sokkal inkább maga az alapsablon, amire épül húzza ki nálam a gyufát. Az olyan legendásan idegesítő személyeket, mint mondjuk Sakura most szándékosan hagytam le a listáról. Előre is szeretném kijelenti, hogy ezek a meglátások személyesek és semmiképpen nem akarom az esetleges rajongókat megbántani.

  1. Noel Vermillion (Blazblue- Alter Memory)

És máris egy jól ismert archetípus egyik dísz példányát köszönthetjük. Noel az a női karakter, akiből nem néznénk ki semmit, de mivel mindenhol ott virít, igy tudat alatt is érzékeltetve van velünk, hogy ő még sok mindent rejteget. Ez mind szép és jó, csak akkor még szerethető is lenne a leányzó ha mondjuk kevésbé lenne sírós és döntésképtelen. Az sem szól mellette hogy nagyjából az összes többi női karakter szerethetőbb mint ő.

  1. Teruhashi Kokomi (Saiki Kusou no Psi nan)

Na, ő meg a zaklatás egyik viccesen bemutatott mintapéldánya. Kokomi akkor kezd el betegesen vonzódni főhősünkhöz, mikor realizálódik benne, hogy angyali szépsége és kedvessége semmilyen hatással nincs rá. Innentől meg nem volt megállás, más férfi nem létezik a számára és minden eszközt bevet annak érdekében, hogy ővé lehessen a srác – aki jobbára csak menekülni tud előle.

  1. Hana Uzaki (Uzaki-chan wa asobitai)

Na, ez a bige jobban idegesített engem, mint az Aho Girl főhősnője – pedig attól irritálóbbnak lenni már művészet. Persze tudom, a készítők szándékosan alkották meg őt ilyenre és valaki pont emiatt szereti is – de belőlem csak azt váltotta ki, hogy a ötcsillagos thot pofonokat jobban gyakoroljam.

  1. Yuuki Asuna (SAO)

Itt sok sokkal inkább egy adott karakter típust rühellek, semmint egy kimondott karaktert, csak annyi a hogy Asuna ennek a típusnak az egyik díszpéldánya. Én csak oldalborda szindrómának szoktam nevezni amikor úgy van egy női karakter bemutatva hogy erős, de közbe majdnem mindig meg kell menteni. Ez meg csak hab a tortán, hogy jó féltékenykedő barátnőként minden lélegző (meg már elhunyt)  nőben veszélyt lát.

  1. Yui Komori (Diabolik Lovers

Na, ez az a tipikus női karakter, aki számomra olyan, mint az enter gomb. Nem képes magától semmire, tettei és szavai is üresek és kiszámíthatóak és létének egyetlen célja az, hogy különféle srácok szexuálisan zaklassák. Igen, itt most mondanám azt, hogy minden otome alapú főhősnő ingerel, de pont idén lépett be a képbe Maria (Hamefura), aki igaz hogy főleg Katarina hatására, de egy nagyon szerethető és tartalommal rendelkező karakter.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.