Oldal kiválasztása

Sajnos az idei Halloween nem pont úgy alakult, ahogy sokan terveztük, de ha nem akartok lemondani a szórakozásról a négy fal között sem, és unjátok a tökfaragást, akkor, íme öt igazán rémisztő és kalandos horror játék otthonra.

House of the Dead: Overkill (Nintendo Wii, PlayStation 3)

Talán az egyik legkedvesebb horror játékom a House of the Dead: Overkill, ami igazi játéktermi élményt nyújt. Lényege, hogy zombikat kell hetelnünk, és persze minél jobb és pontosabb lövésekkel elkapnunk az ellent, így akár extra – és amúgy elég undi – pályákat is nyithatunk a játékban. A történetre nem igazán pazaroltak sok időt a készítők: egy ügynök és egy kiégett detektív éppen megmenti a várost az élőholtak seregétől, és igyekszik felkutatni az egész őrület forrását. A House of the Dead: Overkillt szó szerint a megjelenése óta játszom, de még ma is előveszem, mert egyszerű, élmény gazdag, és remek szórakozás akkor többedmagammal is.

 

Resident Evil 4 (PlayStation 2, Nintendo GameCube, Nintendo Wii)

A horror játékok megkerülhetetlen szériája a Resident Evil, és bár évről-évre jönnek ki a jobbnál jobb remaestered edition verziók, a Resident Evil 4 mind történetben, mind játékélményben messze az egyik legjobban sikerült darab a szériában. Ezúttal Leon Kennedyt irányíthatjuk, aki az Egyesült Államok elnökének elrabolt lányát, Ashley-t igyekszik megmenteni egy élőholtak és mutánsokkal elárasztott spanyol kisvárosból. Bár a Resident Evil 4 nem többjátékos módban készült, a történet összetettsége és a zombi hordák ravasz támadásai következtében, sokkal jobb, hogyha ketten játsszák a játékot, és garantálom, hogy az, aki éppen nem fogja a joystickot is remekül szórakozik a közel 6 órás játékidő alatt.

 

Mortal Kombat

A Mortal Kombat amolyan örök favorit nálam, és bár nem kifejezetten horror játék, azt el kell ismerni, hogy a harcok során olyan mennyiségű és minőségű brutalitás történik a képernyőn, hogy simán ebbe a kategóriába sorolható. A többjátékos módnak köszönhetően remek szórakozás kezdőknek és veteránoknak egyaránt. A történet úgy nagyjából mindegyik kiadásban egyforma, ugyanakkor vannak apró eltérések, például lehet sakkozni a Deceptionben vagy autóversenyest játszani az Armageddonban.

 

Alien: Isolation (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360)

Igen, tudom, ismét egy egyszereplős játék, de – csakúgy, mint a Resident Evil 4 esetében – ez sem egy olyan videójáték, ahol a kanapén ülők unatkoznak! Amanda Ripley, Ellen Ripley lánya édesanyja nyomába ered, és sikeresen megtalálja a Nostromo repülési adatrögzítőjét, amit a  Seegson Corporation űrállomáson tárolnak. De az állomásra érve csak egy kihalt létesítményt találnak, ahol elromlott a kommunikáció, és valami nagyon nincs rendben azzal, ahogy az állomást lezárták. Szerintem minden rajongó nevében kijelenthettem, hogy az Alien: Isolation a valaha volt legjobb Alien játék, és meg merem kockáztatni, hogy ez még évtizedekig így lesz. A történet, a feszültségkeltés, az irányíthatóság minden a helyén van, és miközben haladunk egyre beljebb az űrállomás dzsungelében, valami figyel minket!

 

DOOM

Szó szerint kihagyhatatlan játék Halloween éjjelén, ahol brutális szörnyeket kell darabolni – és egyéb válogatott módszerekkel megölni – miközben fantasztikus zenei világot kapunk, érdekes történetet és akár többjátékos módot is? Na, így kell igazi gamer Halloweeni bulit csapni!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.