Oldal kiválasztása

Nem kicsit rászoktam a Netflixen futó reality műsorokra, és bár a hátam közepére nem kívánom a főzést, azt nézni, hogy mások finomabbnál finomabb fogásokat alkotnak, már igencsak ínyemre való.

Nehéz lenne évadokra bontani a Netflix műsorát, így most kissé tőlem szokatlan módon, az egész eddigi három évadról írok. A Cukorláz extra cukorral pont olyan bűbájos és édes, mint azt a neve hirdeti. Négy páros méri össze tudását minden egyes epizódban, méghozzá három körben: cupcake, sütemény és torta, és mind kör után sajnos távozni kell az egyik párosnak. A fifika a versenyben az, hogy az első két körre összesen három óra áll rendelkezésre, de, minden megspórolt perc hozzáadódik a harmadik, tortakészítős körhöz – és ahhoz bizony minden percre szükség van.

Minden epizódban a két állandó zsűritag – Candace Nelson és Adriano Zumbo sztárséfek – mellett egy-egy vendég zsűri is helyt kap, akik nem mindig a szakmából érkeznek, mint például a színésznő Naya Rivera vagy a bűvész Justin Williams, de mindannyian szeretnek enni, és laikusként olykor nagyon is helyénvaló a véleményük.

A versenyzők pedig egyszerűen hihetetlenül lelkesek, barátságosak, és még azok, akik nem nyernek, ők is igazi profik abban, amit csinálnak – ráadásul látszik, hogy min szívvel-lélekkel sütnek és főznek. A sütemények egyszerűen ámulatba ejtőek: a zsűri minden alkalommal megad egy vezérfonalat, egy tematikát, ami alapján el kell készíteni az adott művet, de minden mást a versenyzőknek kell kitalálniuk. Oéldul ki hitte volna, hogy lehet egy reggeli csupa kekszből és gyümölcsből, vagy egy cupcake pont úgy elhozza a trópusi hangulatot, mint egy koktél? Ráadásul az utolsó körben, a torta készítésben olyan csodákat is kell alkotni, mint a gravitációt meghazudtoló torta, vagy a fluoreszkáló és horrorisztikus torta.

Az egész műsor alatt olykor nem is a sütemények a legédesebbek, hanem maguk az emberek, az a hihetetlen profizmus és kedvesség, ahogy hozzáállnak saját szakmájukhoz és versenytársaikhoz is. Az ellenfelek bátorítják egymást, segítséget nyújtanak, vagy éppen egy kedves szóval billentik helyre a másikat. A zsűri pedig mindig rendkívül támogatóan és kedvesen lép fel, lelkesek, kedvesek, de korrektül megfogalmazzál kritikájukat is, amiből a cukrászok bizony nagyon sokat tudnak tanulni.

Az egész műsor egy igazi hab a tortán kedvességével, süteménykölteményeivel, de egy nagyon fontos dologra érdemes figyelni nézőként: ettől a műsortól bizony rendesen éhesek leszünk!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.