Oldal kiválasztása

Az ősz beköszöntével újabb kihívás elé állít minket a Covid-19 helyzet, bármikor újra otthon ragadhatunk. Ezért készítettem egy friss listát a legújabb koreai sorozatokkal és filmekkel, amik biztos lefoglalnak ha négy fal közé szorulnánk! 

#Alive #살아있다 (2020)

Park Shin-hye és Yoo Ah-in legújabb közös filmje, az #Alive pont jókor érkezett, hiszen a másfél órás film a napjaink zombiapokalipszisét dolgozza fel. Ugyan a téma már jól lerágott csont, a két színész játéka és a történet mégis új köntösben mutatja be hogyan reagálna két átlagos fiatal egy kegyetlen apokaliptikus vírusfertőzéses helyzetre. Yoo Ah-in már rengetegszer bizonyította tehetségét kis és nagyképernyőn is – nem mellesleg személyes kedvenceim közé tartozik – hiszen híres történelmi alakok megelevenítésétől kezdve mindenféle változatos karaktert hitelesen alakított már, és ugyanez elmondható a szintén már veteránnak számító Park Shin-hyeről is. A történet szerint a népszerű online streamer arra ébred, hogy az országban kitört a káosz, a hatalmas lakótelepén pedig elszabadul a pokol. Végignézhetjük kétségbeesett próbálkozásait, a pánik és a beletörődés összes fázisát egy teljesen átlagos fiatalnak, aki nem szuperhősként néz az előtte álló problémák elé, a zombikkal körülvett panelkomplexum kellős közepén. Később felfedezi, hogy nincs teljesen egyedül, és a két fiatal együtt póbál kiszabadulni és megmenekülni a félelmetes emberevők tömegei elől. Maga a film nem akar több lenni, mint ami, és emiatt szerintem igazán egyszerű. Szinte nem történik semmi a képernyőn, inkább a két szereplő belső vívódásait mutatja be aprólékos részletességgel. Ajánlom mindenkinek, aki fel szeretne készülni a legrosszabbra is mentálisan 2020-ban 😉

(A Trailert megnézheted Itt )

It’s Okay Not To Be Okay 사이코지만 괜찮아 (2020)

A Nerd Daily 10 különböző okot ad arra, hogy miért érdemes végignézni a sorozatot, és nem csak a főszereplő Ko Mun-yeong (Seo Ye-ji) gyönyörű ruhái, vagy a jóképű Moon Gang-tae pszichiátriai nővért alakító Kim Soo-hyun miatt. Hanem a sorozatban feldolgozott mentális betegségeknek szentelt figyelem és a szereplők szerethetősége miatt is, hiszen az It’s Okay Not To Be Okay realisztikusan mutatja be többek között az autizmust és az antiszociális személyiségzavart is, amelyben a főszereplő gyermek könyv irónő Ko Mun-yeong is szenved. A sorozat fő üzenete a gyógyulás és a belső egyensúly, béke megtalálása, ami pedig egy hihetetlenül fontos üzenet, főleg a XXI. század rohanó világában és a jelenlegi vírusos helyzetben, ami mindenkit különböző kihívások elé állított. Végigkövetni a szereplők újtát a részek során remélhetőleg a nézőknek is segíthet némi békét lelni.

(A Trailert megnézheted Itt )

 

Chief of Staff 보좌관(2019-2020)

A Chief Of Staff nemrég tért vissza a második évaddal, az első nagy sikerére való tekintettel is. A Kevin Spacey féle House of Cards koncepciójához hasonlóan, itt is végigkövethetjük azt, hogy a leleményes és számító Jang Tae-jun főtanácsadó hogyan küzdi fel magát a képviselők között a szöuli politikai ranglétrán. Akit érdekelnek a poitikai témájú sorozatok, annak mindenképpen érdekes lehet kicsit jobban beletekinteni a dél-koreai képviselők házának, egy-egy képviselőnek és titkárságának, illetve a politikusok teljes apparátusának zárt ajtói mögé. Intrikák, trükkök, korrupció, botrányok, elterelés, hazugságok és megfélemlítés csak egy töredéke a rendőrből lett főtanácsadó Tae-jun (Lee Jung-jae) mindennapjainak, aki a hatalomért cserébe minden alkalommal egyre több áldozatot kénytelen hozni. Izgalmas és folyamatosan feszített tempójú a sorozat, ahol minden percben történik egy újabb botrány ebben a világban, ahol a rivalizálás sohasem alszik, még egy olyan edzett politikus szerelmespár között sem, mint Tae-jun és Kang Sun-yeong (Shin Min-a) képviselőasszony. 

(A Trailert megnézheted Itt )

 

Busted 범인은 바로 너 2017-2020

Nemrég fedeztem fel ezt az élőszereplős interaktív nyomozós sorozatot, amiben híres színészek, előadók és közéleti szereplők közösen nyomozva oldanak meg fiktív bűnügyeket. A Busted vagyis koreai tükörfordításban a The Crimial is You szabadulószobákhoz hasonlóan kreatív történetei, a nyomozás és rejtvények megfejtése meglepően szórakoztató. Végignézhetjük, ahogy ismert hírességek, mint például Park Min-young és EXO K-pop zenekarból Sehun Dél-Koreát átszelve utaznak és nyomoznak teljes beleéléssel. Ez a varietéműsor sokkal szórakoztatóbb mint bármilyen eddigi celebes főzőshow vagy Maszkos Énekes (ami nemmellesleg szintén dél-koreai műsor eredetileg) amit az elmúlt időszakban láttam. 

(A Trailert megnézheted Itt )