Oldal kiválasztása

A Saint Seiya univerzum rengeteg erős harcost felsorakoztat, de itt most kimondottan csak az eredeti széria arany szentjei kerülnek pellengérre. Persze Kurumada-sensei próbálta mind a 12 harcost egyformán erősnek bemutatni, de aranyszent és aranyszent között is van különbség, amit a rajongók észre is vettek.

  1. Aries Mu

A Kos szentek minden egyes inkarnációja az, aki segíti a fiatal harcosokat útjukon, támogatást nyújt a számukra – továbbá ők az egyetlenek akik képesek rendbe hozni a megésült páncélokat. Mu pedig bemutatta, hogy jó tanítvány volt Shion számára és remek példakép a kis Kikinek. Továbbá népe pszichokinetikus ereje remekül vegyül a benne lévő hatalmas cosmo-val.

  1. Pisces Aphrodite

Amikor valakire azt mondják, hogy a legszebb egyben az egyik legveszélyesebb a jelenlegi 88 saint közül, az nem alaptalan. Bár Aphrodite egy kicsit másabban viselkedik, mint a mangabeli énje, a kegyetlen szadiszmus ami szépségvel társul remekül átjött. Az, hogy Kurumada-sensei imádja folyton megölni mind a Pisces, mind a Cancer szenteket idő előtt az meg már ő személyes szadizmusa.

3. Libra Dohko

Szerintem egy olyan saint-el senki nem akarja összeakasztani a bajszát, aki túlélt már egy szent háborút. Bár öreg formájában bölcs és kimért néha csipkelődő, amint megfiatalodik visszatér belé a harci vágy és vele együtt a hatalmas, kiegyensúlyozott erő, amit a Mérleg ház képvisel.

2. Gemini Saga

Amilyen kettős a jelleme, olyan szinten nagy és kiismerhetetlen Saga ereje. Sajnos az Ikrek jegy harcosai gyakran húzzák a rövidebbet és Saga is letért a helyes útról, de amint eredeti személyisége visszatér látható, hogy ő egyike Athene leghűségesebb lovagjainak.

1.Virgo Shaka

Bár Aphroditét félik, van egy olyan érzésem hogy az őreje is kevés lenne ahhoz, hogy megállítsa Shakat. A Virgo konstelláció képviselői hatalmas erejüket nyugalommal és hidegvérrel tartják kordában, hogy hatalmas erejű mantrák képében zúdítják azt ellenfelekre. Nem véletlenül az a titulusuk, hogy az istenekhez legközelebb álló személy – Shaka pedig talán a valaha volt legerősebb a Virgo arany szentek között.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.