Oldal kiválasztása

Korábban kimondottan azokra az isekai mangákra koncentráltam,amikor főhős/nő egy regénybe vagy játék világába került át. Ez a felhozatal azonban messze érdekesebbnek igérkezik, mint azt az egyszeri olvasó gondolná.

Jii-sama ga iku

Egy véletlen folytán fiatal unokája helyett Seitaro, a 70 felett kullogó idős teafarmer kerül át egy fantasy világba. Ő azonban minden helyen képes feltalálni magát és segíteni másoknak. Kimondottan jó alapkoncepció, ha azt vesszük hogy végre nem forrófejű vagy magányos farkas típusú a hős, hanem egy ténylegesen idős, ámde renkívül erős és bölcs ember.Mert amíg a hebrencs, fiatal hősök csak sok sírással,  önmarcangolással – és a barátság erejének folytonos hangozatásával- képesek érvényesülni, addig az öreg hosszú évtizedek tapasztalatával kezeli az embereket és bölcsességével oldja meg a problémákat.

Yakuza Reincarnation

A nagypapa korú Ryumatsu halálakor egy másik világba és másik testbe kerül – hogy pontosabbak legyünk tini hercegnő lesz belőle. Miután tetoválása és hozzállása a rosszaakarókhoz megmarad, nem rest új csatarendet vágni köztük – és még arra is van ideje, hogy alágyújtson a démonkirálynak is. Fantasy leszámolás és a yakuza becsületre való oktatás egy mangában, több nem is kell ennél.

Chou Onna Kirai Na Ore Ga Isekai No Joshi-Ko Ni Ryugaku Suru Koto Ni Natta

Avagy mi történik egy olyan isekaiban, ahol egy csak lányokból álló iskolába egy nőgyűlölő srácot küldenek? Egy biztos hogy kedves főhősünk Kazuma elsőrangú tanítványa, aki nem rest az idióta, klisés nőszemélyeket helyre tenni – vagy esetünkben inkább, orbavágni.

Fukoshuu o koinegau saikyou yuusha  wa, yami no chikara de senmetsu musou suru

A  tökéletes revenge manga, ami vegyíti a jó taktikát a kegyetlen és naturalista kegyetlenséggel. Miután fiatalkori tragédiák sorából lett kimentve és hősként diadalmaskodott a rosszak felett – hogy aztán arra ébredjen, hogy ki akarják végezni azok, akikben megbízott. Mint kiderült nem kellett volna – hiszen minden korábbi rossz is hozzájuk köthető – így főhősünk már a pokolból visszatérve indítja meg bosszúhadjáratát az árulók ellen. Nem teljesen isekai, de a kategória határait súrolja.

Isekai Ojisan

Avagy nem minden szép és jó a fantasy világban sem. Miután sikeresen túlélt 17 évet egy másik világban, unokaöccséhez költözik be Ojisan (nagybácsi) aki elmeséli neki, hogy az világ csak annyiban különbözött ettől, hogy abban voltak elfek és mágia. Másvilági léte miatt félték, “csúnya” külseje miatt szörnynek titulálták és üldözték, egyedüli társa pedig egy tsundere elf lány volt. Szép betekintést nyújt abba a felfogásba, hogy az isekaiok világban sem minden szép és cukormázas.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.