Oldal kiválasztása

Még ha a Horrorra Akadva filmek nem is mindenkinek nyerték el a tetszését, azt le kell szögezni, hogy az első két film meghatározó darabokká váltak a horror paródia műfaján belül. Emiatt is különösen fájt az, amikor végre a székhez szíjaztam magam és megnéztem a A haunted house-t, ami kreatívan csak Hátborzongat-Lak névre hallgat.

A főhősünk Malcolm (Marlon Wayans, aki egyben a forgatókönyvíró is volt) a film elején arról beszél, hogy mennyir ejó lesz az, hogy a barátnője és ő végre összeköltöznek.  Kisha (Essence Atkins) meg is érkezik rendben, de aztán kiderül, hogy nem kis bajt hozott a házhoz. Először Malcolm kutyája kerül az örök vadászmezőkre, utána meg megmagyarázhatatlan paranormális események veszik kezdetét, amik a frászt hozzák a ház lakóira és az őket segíteni vágyókra – elméletben legalábbis.

A valóságban azonban ez a film még annyira sem vicces, mint az ezer éve szőke nős poénok.   Amíg az első két Horrorra Akadva bár egy egyértelműen tahó humorral rendelkező film volt, addig azon legalább lehetett nevetni. Ezen még azt se lehetett, legfeljebb akkor ha valaki kíváncsi a szexualizált apácára a conjuring-ból vagy arra, ahogy Malcolm magáévá tesz egy plüss medvét. Lehet sejteni merre vannak a bajok.

De nem vagyok álszent volt egy-kettő megmosolyogtató jelenet, de többségében csak a fejemet fogtam és imádkoztam, hogy ennek vége legyen. Az utolsó pár percben legalább volt némi izgalom szerű érzet, amikor bátor hőseink a démon nyomába eredtek a pincébe, de az sem tartott sokáig.

Persze, sokan azzal próbálják védeni ezt a filmet és a folytatását is, hogy ez már úgy korban készült, nem kéne a régebbi filmekkel összehasonlítani – csak itt egy olyan alkotóról van szó, aki már egyszer megkavarta a kategória állóvizét. Persze Marlonnál nagyobb emberek is estek hatalmasat egy-egy rossz film miatt – de ez nem mentség arra, hogy a nevét adta és főszerepet játszott ebben.

Rég láttam jó horrorparódiát és a Hátborzontgat-Lak sem került fela dicsőség csarnokába. Annyi pozitívumot kell mondani a film mellett, hogy a folytatása pár fokkal viccesebbre sikeredett. ha más miatt nem is,amiatt hogy értsük a második részt, látni kell előtte ezt.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.