Oldal kiválasztása

Most az olyanok direkt maradtak le a listáról, mint az Andromeda vagy a 12 Majom, a T-vírust és különböző kistestvéreit pedig végképp lehagytam, elvégre az élőholt zombikat kreál.

  1.  Húsevő Vírus – Cabin Fever

Ez igazából egy nagyon is valós alapokból táplálkozó és nem kedves változata a húsevő baktériumnak. Annyi extrával hogy sokkal gyorsabban és látványosan groteszkebb módon öli meg azokat, akik megfertőződnek általa. Ellenszer a gyors amputációt leszámítva nincs – a filmben pedig még ez a lehetőség sem adott.

  1. Vírus – Carriers

Ő, akit nem nevezünk nevén – merthogy nincs is – az egész világra veszélyt jelentő kórság, ami cseppfolyósan terjed és nincs rá gyógyszer. Aki kapcsolatba kerül egy fertőzött személlyel, annak sem lesz már sokkal szebb a holnapja – már ha megéri.

  1. Reaper vírus – Doomsday

Az elmondások és kinézete alapján a leginkább a pestishez hasonló betegségről három dolgot tudni; egy apró élőlény miatt terjedt el, azt nagyon gyorsan tette és nincs ellenszere. Közvetlen kontakt a fertőzött személlyel vagy annak vérével is fertőz, fájdalmas véres halált hal az áldozata. Bár a filmben kiderül, hogy vannak akik immunisak rá, második film hiányában nem tudjuk meg, hogy a vérükből sikerült-e hatásos ellenszert készíteni.

  1. Ophiocordyceps unilateralis- Kiéhezettek

Ő egy kis kivétel a sorból, mert nem konkrét vírusról beszélünk – legalábbis kezdetekben -, hanem egy nagyon is valós gombafajból – ami szerencsénkre a valóságban csak a hangyákra veszélyes. A filmben (és a The Last of Us-ban is) remekül bemutatja a gyors lefolyását az emberi szervezetben, a megfertőzöttek veszélyességét és bár kínál némi reményt a hibrid gyermekek révén  – a lezárás miat az is eléggé kilátástalan ügy.

  1. Rage vírus – 28 nappal később 

A Rage virus kegyetlen, hihetetlen gyorsan hat és,a filmeket elnézve nem kevés extra erőt, gyorsaságot és kitartást biztosít a fertőzöttnek – cserébe az emberségéért. Ismert ellenszere nincs, egy ritka mutáció képes passzív hordozóvá tenni az érintett egyént – de az ugye nem nagy segítség. Egyetlen hátulütője a vírusnak, hogy a fertőzött szervezet, élő táplálék hiányában képes éhen halni.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.