Oldal kiválasztása

Nyolcezren néztek magyar filmeket a nyár záró filmes rendezvényen.

Teltházas szabadtéri vetítésekkel, igazi vidám, balatoni hangulatban zajlott Veszprémben és Balatonfüreden az első Veszprém-Balaton Filmpiknik. Szeptember 3-5 között két városban, öt helyszínen közel negyven magyar filmet – négy tévéfilm, nyolc nagyjátékfilm, hét dokumentumfilm, négy kisjátékfilm, a teljes Alvilág sorozat, hat magyar filmklasszikus, hét animációs film és egy gyermekfilm válogatás – vetítettek, a közönség huszonhárom film alkotóival találkozhatott is. A járványügyi előírásokat betartva közel nyolcezer látogatója volt az ingyenes filmes rendezvénynek.

Hangulatos környezetben, közel a Balatonhoz filmklasszikusokat és az idei Mozgókép Szemle díjazott filmjeit ingyenesen nézhették meg mindazok, akik szeptember 3-5. között ellátogattak az első Veszprém-Balaton Filmpiknikre. A veszprémi Várban Bagota Béla Valan című krimijével nyitott és Balatonfüreden a Tagore sétányon Tóth Barnabás az Oscar-short listbe is beválogatott és a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat is elnyert Akik maradtak című alkotásának szabadtéri vetítésével zárult a filmes rendezvény.

A szabadtéri vetítések mind teltházasak voltak, sőt volt – mint például Bujtor István Pogány madonna című klasszikusa -, amit a kordonokon kívül, állva néztek az emberek.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!