Oldal kiválasztása

Mindenki számára szomorú az a pillanat, amikor egy általa megszeretett karakter valamilyen úton-módon, de átkerül az örök vadászmezőkre és plot armor hiányában ott is maradnak. Most a videojátékokból válogattam össze egy ötös fogatot az ilyen karakterekből. Vigyázat, a cikk nyomokban spoilert tartalmaz!

  1. Naia – Brothers, the tale of two sons

Naia halála azért volt a játékok kivivők számára igazán szomorú, mert részben sajnos a saját butaságának lett az áldozata, másrészről meg tudjuk hogy akkor egy apa elvesztette az idősebbik fiát, Naie pedig tehetetlenül nézte végig bátyja elvesztését. 

  1. Thane Krios – Mass Effect

Bár Mordin halála is kimondottan szomorú – de ott legalább van egy minimális esély az elkerülésére -Thane-t azonban sajnos nem lehet megmenteni. Betegsége miatt a hatalmas assassin napról napra közelebb kerül a véghez. Eleinte ezt elfogadja, de mikor megismeri Shepardot kezdi úgy érezni, hogy akar még egy kicsivel több időt hogy vele lehessen – ha pedig románcként választjuk, ezt még tovább is viszik.

  1. Lee Everett – The Walking Dead

Igen, Lee nem csinált korábban annyira szép dolgokat, mardossa is miatta a bűntudat és volt olyan idő, amikor úgy érezte nincs értelme az életének – de akkor a jött a képbe Clementine és Lee-re hárult a feladat, hogy medvédje a kislányt az élőholtak végtelen serege ellen. Sajnos, Lee nem ússz meg szárazon a hősködést, de azzal a tudattal száll a sírba, hogy Clementine megéli a holnapot nélküle is.

  1. Sarah- The last of us

Sajnos az emberi ostobaság és félelem végtelen és sajnos szegény Sarah is ennek lett az áldozata. Mikor apjával menekülnek pár idióta katona rájuk támad, majd Sarah halálos lövést kap és végül apja kezei között halt meg – majdhogynem örökre megnyomorítva ezzel Joelt. 

  1. Haurchefant Greystone – Final Fantasy XIV Online

Ebből a játékszériából minimum két lista is kitelne a karakterekből, de most kimondottan a Camp Dragonhead vezetőjének esetét veszem elő – mivel számomra is ez volt a legszívbemarkolóbb esetek egyike. Haurchefant az örök jóság és megbízhatóság volt karakterünk számára, akkor is kiállt mellette mikor senki más – és nem kicsit nyíltan szerelmes is volt a WoL-ba. Ha lehetne rá opció, biztosan minden egyes játékos megvédte volna őt attól, hogy feláldozza magát értünk.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.