Oldal kiválasztása

Megszámolni sem tudom, hányszor futottam már neki ennek a cikknek, és hány káromkodást is kellett visszatörölnöm benne. Az hogy óriási Transformers rajongó vagyok, nyílt titok, és ezt a rajongást semmi nem tudja megszűntetni bennem, de azért Az utolsó lovagnak sikerült kicsit visszavennie belőle.

Optimusz Fővezér eltűnése óta csak romlott az Autobotok helyzete, akik menekülnek és bujdosnak, miközben egy, direkt az elfogásukra alapított kormányzati katonai csapat minden erejével azon van, hogy a Cybertron bolygó összes szülöttével végezzen. Az Autobotok egyedüli segítsége Cade Yeager (Mark Wahlberg), aki minden feltalálói rafináját beveti annak érdekében, hogy mentse a menthetőt, miközben a sok megpróbáltatás ellenére, a Transformersek még mindig sorra érkeznek a bolygóra. A titok egy ősi erőben rejlik, aminek olyan hatalmas ereje van, hogy egész fajok sorsáról dönthet.  Azonban erre az erőre nagyon sokaknak fáj a foga!

Bármennyire is szeretném hosszabban leírni a történetet, Az utolsó lovagban egyszerűen nincs semmi, se valódi történet, se épkézláb karakterek, se ütős csatajelenet, se semmilyen koherens egész, amiből egy picit is az jönne le a nézőnek, hogy amúgy egy brutálisan látványos akciófilmet néz. Hol van már a tavalyi hó – vagyis esetünkben az értelmes és okos 2007-es Transformers film, ami mindezt képes volt nyújtani, sokkal rövidebb műsoridő alatt.

A film egyszerűen széthullik, random történnek az események, és szereplőink tettei mögött semmiféle valódi indíték nem található, ellenben kapunk rossz poénokat – de tényleg, én fapofával ültem végig az egészet –, a romantikus szálat látva pedig szekunder szégyen fogott el. Wahlberg és a Laura Haddockot alakító Viviane Wembley között annyi a szikra mint egy tál kavics és egy kenyérpirító között, de persze valamiért ezt a hiteltelen romantikus szálat borzasztóan közel tolják az arcunkba. Értem én, hogy kell egy kis romantika, meg amúgy a Transformers filmek sem Golden Globe-díj várományosok, de azért ennél sokkal több van ebben a történetben!

Az egyetlen egy jó dolog Anthony Hopkins volt a filmben, aki a gazdag és mindent tudó Sir Edmund Burtont alakította: Hopkinsnak ez a film, nos, maradjunk finoman annyiban, hogy mesterségén aluli, és van egy olyan érzésem, hogy pont ezért vállalta is el, amolyan have fun! címen, és pontosan ekképpen is kezelte. Egyszerűen élvezte ezt az egész káoszt maga körül, ahol a kisujját sem kell mozdítania, miközben még gázsit is kap, és különben is, ritkán hívják meg őt olyan filmre, amiben ennyi a CGI, szóval, ezt is kipipálhatta karrierje során.

A Transformers: Az utolsó lovag valóban az utolsó, az utolsó szeg a filmsorozat koporsójában, és mégis, tartok tőle, hogy lesz további folytatás is, és pontosan ilyen vagy akár ennél rosszabb minőségben.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.