Oldal kiválasztása

A Dead to Me második évada magasabb fokozatra kapcsolt, már ami a szürreális fekete humort illeti, ám a korábbi évadban látott hibákat sajnos nem tudta kiküszöbölni.

Ezúttal Jen (Christina Applegate) lába alól csúszik ki a talaj – vagy inkább lavinaként indul el –, ugyanis ő követett el gyilkosságot, ráadásul Judy (Linda Cardellini) expasiját, az amúgy igen genyó Steve-et (James Marsden) tette el láb alól. A tett eltussolása és a holtest elrejtése azonban sokkal nagyobb galibákat okoz, mint azt elsőre hitték: a görög szindikátus, a helyi rendőrség, patkányok és még egy igen erős önmardosás is Jen és Judy sarkában lohol. Ráadásul felbukkan Steve testvére, Ben (James Marsden – igen, jól olvastátok), aki halálra rémiszti jent, de szép lassan kiderül, hogy pont ő a jó testvér. Eközben Jennek a haló világ gondjaival is meg kell küzdenie, mint az anyósa, aki mindent megtesz, hogy a lelkébe gázoljon, vagy a számlák, amiket lassan nem tud fizetni.

Judy eközben saját gyászába burkolódzik, mikor a hullámok még jobban összecsapnak a feje felett, és csak egy véletlen következtében felbukkanó új barát az, aki megpróbál egy kis lelki nyugalmat csempészni a mindennapjaiba.

Bár így hirtelen soknak tűnik a második évad eseményeinek leírása, ez a töredéke annak, ami történt a tíz epizód alatt. Ráadásul az első évadhoz hasonlóan, a második szezon közepe is kissé döcögősen, filler-szerűen haladt – ezt persze szépen feloldotta az évad utolsó két epizódja, de akkor is, furcsa, hogy ilyen kevés epizód mellett is ennyire lejtmenetbe kerül a minőség.

Dead to Me

A második évadban új szereplőket ismerhettünk meg, akik közül a legizgalmasabb Michelle (Natalie Morales), aki édesanyját íratta be abba az idősek otthonába, ahol Judy dolgozik. Michelle egy igazán bájos és vidám színfolt a sorozatban. Persze Judy is a maga nemében tündéri, de nála sok bánatot is láthatunk, míg Michelle-nél nem, és ez egy ilyen igencsak darkos sorozatnál nagyon jól eső dolog.

Persze még mindig odáig vagyok, hogy itt végre káromkodnak, de úgy igazán és életszerűen, pont ott, ahol az emberből egyszerűen csak kiszakad, még akkor is, ha egy étterem közepén áll. Nem mondom, hogy minden sorozatban helye van, de a Dead to Me-ben tökéletesen el van találva, hogy mikor hallható szereplőink szájából pár csúnya szó.

A sorozatot tényleg bátran ajánlom minden nemnek, de a korosztályi besorolás erősen a harmincas felett van, persze nem azért, mert egy tini nem értené meg, csak valaki, aki már a saját számláit fizeti és az élet néha egy vödör exkrementumot önt a nyakába érti meg igazán a széria esszenciáját.

A valamennyire jó hírt pedig ismét a cikkem végére hagytam: jön a harmadik szezon, azonban ez lesz az utolsó kalandja Jennek és Judynak a sorozatot jegyző Liz Feldman elmondása alapján. És bármennyire is fáj ezt kimondani, egyet kell érteni ezzel, mivel ezt a történetet nem lehet a végtelenségig húzni.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.