Oldal kiválasztása

Úgy tűnik a Russo testvérek szeretnek Chris Hemsworth-el dolgozni, mert összehoztak egy közös akciófilmet a Netflixre.

Tyler Rake (Chris Hemsworth) egy zsoldos, akit bárki felbérelhet, hogy megtegyen neki ezt-azt, amit csapattársa, Nik Khan (Golshifteh Farahani) intéz. Egy új megbízás szerint Rylernek meg kell mentenie az éppen börtönben ülő India egyik legnagyobb drogbárójának a fiát, Ovit (Rudhraksh Jaiswal), akit a rivális bangladesi drogbáró tart fogságban. Míg Tyler a fiú kiszabadításán dolgozik, az apa megbízta legjobb emberét is ugyanezzel a feladattal, mivel már teljesen kiürítették a számláikat, és nem tudnák kifizetni Tyler munkáját. Amint a turpisság kiderül, Khan leállítja az akciót, azonban a fiú már Tyler oltalmát élvezi, de még nem jutottak ki a városból, Tyler pedig úgy dönt, megvédi a fiút, bármi áron.

A kimenekítés tényleg egy pofásan összerakott akciófilm, a verekedések jók voltak benne, az akció elsöprő volt, a fegyverek csak úgy ropogtak, az ütések csattantak, a helikopterek meg szálltak. És vármennyire is élveztem ezt a közel kétórás akciódömpinget, úgy nagyjából ennyi is maga a film, egy pergő akció, ami azért próbál valamennyire morálisan is helytállni, de azért ez nem az a közeg, a történet közel sem annyira ütős, és a karakterek is túl kevesek hozzá, hogy igazán maradandó és többször újranézős mozit alkossanak.

Azt el kell ismerni, hogy a műfajban szinte már lehetetlen újat alkotni – mondjuk azért a Dreddnek sikerült –, szóval ez nem is róható fel annyira a filmnek, mint inkább a műfajnak, ami megelégszik az adrenalin adagolással, és amúgy ez így teljesen okés is. Ezt várjuk, ezt kapjuk, nem többet, és nem is kevesebbet.

A történet azonban már-már fárasztóan kiszámítható, és persze, valahol értem én, hogy muszáj volt ezt így megcsinálni, hiszen a történet keretei nem adottak komolyabb csavarok beépítésére, de azért egy picit megerőltethették volna magukat, tényleg csak egy picit.

A kimenekítés egy jó kis film, szórakoztatott, de nagyjából a megtekintése után el is párolgott az agyamból, nem hagyott mély nyomot, nem fogom újra és újra elővenni a filmet a Netflixen, hogy átéljem az izgalmakat, de úgy egynek elment, nem tagadhatom.

Hogy folytatása lesz-e, na, ahhoz igazi üveggömbre lenne szükség, mert bár az utolsó jelenet alapján el tudnám képzelni, de valahogy nem hiszem, hogy ebben a történetben van több is annál, mint, amit már eddig láttunk.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.