Oldal kiválasztása

Már tervezgettem egy olyan lista összeirását, amiben az olyan isekai mangákat gyűjtöm össze, ahol a reinkarnálódott főhős/nő nem csak hogy el akarja kerülni a rossz végét, de úgy kerüli el, mint ördög a szenteltvizet. A The Villainess Want to Marry a Commoner pedig nagyon előkelő helyet foglal el azon a listán.

De kezdjünk is mindent az elejéről. Főhősnőnk, kinek az új világban Isabella Rottenstein a neve a Love Magical nevű lányoknak készült randjiátékban. Sorsa, mint a herceg bosszúálló menyasszonya nem lenne fényes és ezt Isabella szerencsére tudja is. Játékosként felhalmozott dolgai és a sok xp miatt rendkívül erős már 6 évesen is, de harc helyett sokkal inkább úgy dönt, hogy házasság útján kiván meglépni a doom flag elől.  

Újjászületett főhősnőnk ugyanis azon kevés otome játékosok közé tartozik, akit nem fogott meg a romance optionok túlzottan nyálas és klisés felszedős dumája, hanem egy kisebb npc-be, Ursch-kun ba szeretett bele. Mikor pedig Isabella próbálja foggal-körömmel elkerülni azt a jégszívű herceg menyasszonya legyen, találkozik a fiatal Ursch-al és megkéri a srác kezét. Mindenki meglepetésére (szüleik nagy kiakadására) a fiú igent mond és már az első 5 percben azt tervezik, hogy hogyan kezdenek új életet valahol messze, hogyha Duke Rottenstein megtiltja nekik a házasságot. Elvégre Ursch, bár családja vagyonos csak egy közember. 

Eleinte féltem, hogy Ursch bár fiatal, csak kihasználja az adott lehetőséget, hogy családja nagyobb befolyást szerezzen, de végül kellemesen csalódtam. Ursch tényleg kedveli Isabellát és mellette akar lenni élete végéig – igen, ez eléggé meredek kijelentés egy mindössze hat éves fiútól, de akkor el is jutunk az elásott kutyacsonthoz.Ki kell mondani, nem lehet szépíteni, Ursch egy yandere. Szerencsés módon annak a logikus, kezelhető fajtája. Családja öröklött képessége miatt érthető ragaszkodása Isabella felé, de pont amiatt is sosem lenne képes az édes lányt bántani – ezt azonban nem lehet elmondani azokról, akik Isabella felé ártó vagy éppen romantikus indokkal közelednek. 

Bár a Lady Baby kapcsán is voltak ellenérzéseim amiatt, hogy voltaképpen kisgyerekek beszélnek felnőtt módjára – itt is csak 6 évesekről beszélünk –  volt pár olyan jelenet, hogy fogtam a fejemet. De legalább a környezet is megfelelően reagál két kisgyerek házassági/elszökési terveire, ahogyan azt el lehet várni. Kiakadnak és/vagy elájulnak. De ez természetes azok után a hajmeresztő dolgok után amiket Isabella és Ursch közelében kell túlélni.

Sajnos a novella és igy a manga is nagyon lassan halad, ennek ellenére remélem a fordítócsapat nem adja fel és a további fejezetekkel halmoz el minket. Sok olvasó mellett én is kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan lesz tovább; mi fog történni a mágia akadémián? Sikerül-e Isabellának elkerülnie a románc opciókat és a főhősnőt? Képesek lesznek-e végül boldogan együtt maradni Ursch-al? Túl sok a kérdés és túl lassú a fordítás.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.