Oldal kiválasztása

Hála a Netflixnek, egyre több főzős reality show-t nézek, na, nem azért, mert egy kicsit is szeretek főzni, hanem mert a családban akad, aki ellenben nagyon szeret a konyhában szorgoskodni, és ezek a reality műsorok amúgy egészen kedves és vicces produktummá szelídültek az évek folyamán.

Adriano Zumbo ismert ausztrál szakács, aki a Cukorlázban is feltűnt a zsűriben, és akinek amolyan szeretnivaló gyilkos feje van, és egy igazi kreatív lelke, ami mellé olykor kemény őszinteség is párosul. A Netflixen található Adriano Zumbo desszertvarázslataiban – angolul a Zumbo’s Just Desserts – sorozatban pedig amatőr cukrászokat gyűjtött egybe, hogy a 100 ezer dolláros fődíjért napról-napra nagyobb kihívás elé állítsák magukat.

A versenyben tízen vesznek részt, és Zumbo vezetésével meg kell alkotniuk egy süteményt, aminél olykor az Időt kell témájukként választaniuk, vagy valami mesebelit kell alkotniuk. A két legrosszabbul teljesítőnek pedig ki kell állni a Zumbo desszert próbát, vagyis Adriano által, a témában megalkotott süteményt kell minél pontosabban és minél jobban elkészíteniük, ehhez pedig megkapják a makaron király receptjét, leírását, és a desszertet élőben meg is csodálhatják és meg is kóstolhatják

Az amatőr cukrászok pedig a kontinens minden szegletéből érkeztek, és a legkülönbözőbb hivatásokat űzik: van itt légi utas kísérő, irodai asszisztens, építőmunkás, vagy éppen cukornád farmer. A különbözőségeik mellett azonban van egy nagyon fontos dolog, ami összeköti őket: az alkotás szeretete.

A sorozatban szó szerint mennyei ízek készülnek, és bizony számtalan ponton voltam úgy vele, hogy most azonnal lerágom a küszöböt – rágcsálnivaló fogyasztása igen javallott a műsor ideje alatt –, és több alkalommal is leállítottuk az adást, hogy felírjuk a közel sem hétköznapi íz kombinációkat (rozmaringos karamell, ismétlem rozmaringos karamell!).

A show-ban talán nem is a desszertek az igazán élvezetesek, hanem az a hihetetlen kreativitás és élvezet, ami az egészet átjárja, miközben egy masszív Charlei és a csokigyár feeling lengi körbe az egész stúdiót. Ráadásul a szereplők hihetetlen profizmussal és kedvességgel állnak versenytársaikhoz, szorítanak nekik, kedves szólnak, és figyelmezettnek, ha valakinél valaminek égett szaga van.

Zumbo mellett állandó műsorvezető még Rachel Khoo brit szakács, és kettejük között valami hihetetlen kapocs van. Elég egy pillantás a másikra, és pontosan tudják, hogy az éppen megkóstolt desszertről mi a másik véleménye.

Bátran merem a sorozatot ajánlani azoknak, akik nem igazán vannak oda a főzésért, de szeretik a szép desszerteket, és egy kellemes sorozatra vágynak, ami színes, kedves, és ami igen közel áll az igazi világhoz.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.