Oldal kiválasztása

Avagy a sok isekai világba való kalandozások után térjünk vissza egy kicsit a szimpla, itthoni verekedős shounenek vizére, azon belül is egy ígéretes mangára – az Undead Unluck-ra.

Főhősnőnk Fuuko Izumo sajnos egy borzasztó képességgel van megverve: aki hozzáér, annak elveszi a szerencséjét és nagyon rövid időn belül távozik az élők között. A lány emiatt folyton fél, kerüli az embereket és már a halálán gondolkodik, amikor összehozta a sors Andy-vel, akiről nagyon hamar kiderül hogy nem átlagos hapsi – és ehhez mérten nem is normális. Mint az kiderül, jóval korábban korábban szorgos és meglehetősen kétes alakok hosszú kutatásnak eredményeként andy élőhalott lett.

 Nem képes sehogy se meghalni, a legkisebb darabjából is képes újraalkotni magát – de pont ereje miatt kölcsönösen kapóra jönnek egymással Fuukonak – aki eleinte csak menekül a perverz alak elől, de utána kezd örülni annak, hogy valaki képes anélkül érinteni, hogy az belehalna.

Azonban nem isszák forrón a miso levest és bizony Andy nyomában van egy szervezet, az Union, akiknek célja begyűjteni a kószáló élőhalottat és végezni a lánnyal, de utána valahogy mindketten az új tagok várólistájára kerülnek. Shen, az ügyeletes jófej állat nagyon hamar összebarátkozik a két menekülővel és be akarja őket venni a csapatba – hiszen látja erejük hasznosságát és a kombó hatásfokát. Csak hogy ez nem megy olyan könnyen, hiszen a csapatnak mindig tíz tagja van, és jelenleg fullos a létszám.

Miután finoman le lett rendezve a csapatalkotás, megtudjuk mi a nagy igazság ebben az egész hacacáréban; nem a Negators az ellenség épp ellenkezőleg, meg akarják menteni a földet azzal, hogy egy nagyon is beszédes könyv által megadott küldetéseket teljesítik, amik miatt vagy már eleve befogott interdimonzionális lényeket, Umák-at kapnak vagy egy hozzájuk hasonló képességgel rendelkező személy lelőhelyét kapják meg. Sikertelen küldetés esetén a világ kapja a nyakába bajt. A szervezet legvégső célja pedig az, hogy elpusztitsa azt, aki emögött az egész mögött áll – magát Istent.

Yoshifumi Tozuka idén kijött  alkotása érdekes, blőd és nagyon vicces. Kezdve azzal, hogy a ruha immáron nem csak a lányokról foszlik, hanem Andy-t is, majdhogynem teljes fejezetekig csak meztelenül, kikockázott altaggal látjuk rohangálni, hóna alatt a riadt és zavarban lévő Fuuko-val. Shen a kötelező mosolygós kínai gyerek akinek persze van vaj a füle mögött, de egyszerűen olyan a stílusa hogy nem lehet nem szeretni – de vele nem áll meg az érdekes arcok sora, ugyanis kapunk itt hallgatag maffiózó kinézetű robotot, yandere vénasszonyt és még sorolhatnám.

Igazán kiváncsi vagyok, hoigy ebből az alapfellálásból mi is fog még kisülni; van itt kőkemény akció, némi misztikum egy csipetnyi ecchis romantikával megfűszerezve – kezdem azt érezni, hogy megint normálisabb shounen mangákat kezdtek el gyártani a szigetországban.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.