Oldal kiválasztása

Már megszokhattuk, hogy a legtöbb  otome játékban – vagy addig nem is kell elmenni – a legtöbb regényben borzasztóan egysíkúak a ML (male lead) karakterek és a semmitmondó macsó alfahím ugyanolyan “szexisnek” van beálltva, mint az erőszakos állat vagy a robotikusan érzelemmentes – természetesen minden tisztelet azon alkotásoknak, amik kivételt képeznek ezek alól. Mostani listánkon szereplő díszpintyek pedig a skála majdnem egészét bejárják és az sem meglepő, hogy mind hercegek lesznek. Vigyázat a leírtak nyomokban spoilert is tartalmaznak.

  1. Prince Heartknight (The villainess is adored by the crown prince of the neighboring kingdom)

Félreértés ne essen, ez a szőke herceg sánta lovon is csak azért került ilyen alacsonyra, mert belé legalább egy szikrányi logika szorult. De ez sem menti fel az alól, hogy alaptalan vádakat vág a fejéhez és száműzni akarja ártatlan menyasszonyát, hogy  amikor azonban tisztázódjanak a dolgok, és a herceg kerül a rúd rossz végére, akkor apja megtagadja tőle a trónt. Talán ő az egyetlen olyan ML a listán aki belátja tetteinek következményét és képes bűntudatot érezni miatta. 

4 Prince Alvin  (I was told to relinquish my fiance to my sister, and the greatest dragon took a liking to me and unbelievably took over the kingdom)

Hát ezzel a taggal őszintén nem tudok mit kezdeni. Van egy menyasszonya, akit nyilvánvalóan nem szeret, csak a családja befolyása kell neki, majd amikor a lány apja felajánlja hogy inkább vegye el a kisebbik lányát ő rábólint mert “tök mindegy hogy melyiket veszem el, attól még a családja mögöttem áll” alapon. Azonban nagyot kell csalódnia, hiszen új arája egy elkényeztetett és bunkó kiscsaj, az előzőt a látszólagos biztos halálba küldte, majd amikor kiderül hogy él és egy sárkány felesége rájön hogy mekkorát is hibázott – de már túl késő persze.

3 Prince Eliott (The Villainess slow prison life began with her broken engagement)

Avagy a idiotizmus kezd átcsapni erőszakba. Persze a humor az ami dominál ebben a mangában (és a novellában is), de az olyan megszólalások minthogy “csak egy kicsit sebetisük meg az ex-menyasszonyomat hogy ki tudjuk szedni a kényelmes börtönéből” és hogy a királyi pénztárat arra használja fel, hogy őt idegesitse (megjegyzem sikertelenül). Tudom, hogy direkt lett ilyenre alkotva, de ez akkor is kínos. Nincs az az épeszű ember, aki így gondolkodna.

2 Prince Ian (Beware of the Villainess)

Na ő a tiszta semmire se való egó megtestesítője. Kihasználva, hogy az eredeti Melissa fülig szerelmes volt belé folyton csalta, a már nem kellő lányokra ráeresztette menyasszonya haragját, majd hatalmasat esik az álla amikor Melissa észbe kap, faképnél hagyja és finoman be is int neki. Aztán szégyentelenül próbál közeledni lady Yurihoz (aki szintén a pokolba kívánja). Amikor meg végre leesik neki, hogy mindkét hölgy nagyban tojik a fejére az egója elkezd sérülni és képes nem túlzottan herceghez méltó dolgokat tenni – bár a fentebb említettek sem voltak az előnyös tulajdonságai.

  1. Prince Cedric (Im a villainous daughter so im to keep the last boss)
  2. Na itt kezdett kiborulni a bili; azt még meg lehet érteni, hogy kisebbségi komplexusa van az idősebb féltestvére miatt (aki nem mellesleg a démonkirály), de ezt nem volt képes éveken keresztül  elhagyni, mikor pedig megjelent a heroine az életében totálisan elhanyagolta menyasszonyát, majd beállt az őt zaklatók közé, ahol tehette bántotta, majd amikor az jól kiosztotta és elhagyta még van képe áldozatnak beállítani magát és – ha Claude nem lépett volna közbe – erőszkosan is fellépett volan Aileen irányába. Erre nincs bocsánat. 

+Ruve (Abandoned Empress)

Ruve azért kerül külön helyre, mert az ő helyzete némileg speciális. Ugyanis két Ruve van az idősíkok miatt; az egyik (mondhatni az eredeti) egy kegyetlen állat, aki  erőszakkal is fellép arája és annak családja ellen, majd ki is végezteti. A másik idősíkon lévő viszont, miután megtudja mit tett “jövőbeli” énje megundorodik magától és direkt mindennel azon van, hogy a “jósolt” jövő ne váljon valóra. A lezárás miatt sajnos így sem vagyok boldog, de maga a karakter egy érdekes kis kakukktojásnak mutatkozott a sok idióta után.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.