Oldal kiválasztása

Akárcsak a Hamefura, vagy éppen az I’M Not A Villainess!! Just Because I Can Control Darkness Doesn’t Mean I’M A Bad Person! esetében is, itt is egy finom kis ízelítőt kapunk az randijátékok, illetve a romantikus regények árnyoldaláról.

Történetünk főszerepében Cecil Glo Alphasta herceg áll, aki elé egy nap odaáll menyasszonya Bertia Ibil Noches és kijelenti hogy ő – mármint a lány – egy főgonosz nő és röviden elmondja Cecil herceg és hűséges inasa Zeno számára, hogy ez maga egy játék és Cecil sorsa az, hogy együtt legyen a főhősnővel és tönkretegye Bertia és családja életét. Cecil hiszi is nem is a dolgot, minden esetre érdekesnek és aranyosnak találja folyton pörgő menyasszonyát, majd amikor Bertia több “jóslata” is bekövetkezik Cecilben realizálódik az, hogy a lány igazat mond.

Persze a herceget sem olyan kőből faragták, hogy olyan csekélységek mint az előre megírt sors az útjába áll; jó közel szociopata tendenciákat mutató zseniként a maga előnyére kezdi forditani a helyzetet; megmenti Bertia anyját egy titokzatos kórtól,  az eredetileg gonosz Noches márkit megbízza azzal, hogy a király ellenségei után kémkedjen és még sorolhatnám. Aztán amikor eljön az idő, hogy találkozzon a játék főhősnőjével Heroniá-val  kellemesen veszi tudomásul, hogy jobb hogy az élete eltér az előre megirtól.

Ugyanis a főhősnő nagyon sok minden csak éppen nem jóakaratú; idióta módjára viselkedik, nemes létére rendkívül neveletlen és tiszteletlen, valamint a Bertia által csak ellenállhatatlan vonzóerejéről kiderül, hogy voltaképpen egy agykontroll mágia, ami sokkal inkább hasonlít egy drogos állapothoz, semmint valódi szerelhez. Ha pedig ezen a vonalon haladunk tovább, akkor mennyi olyan hasonszőrű játék van, ahol a főhősnő és az őt körülvevő férfiak között hasonló függőségi kapcsolat áll fenn. Ezzel pedig kedves Cecilünk van a leginkább tisztában és külön élvezet látni, ahogyan gondolkodik Heroniával kapcsolatban és miként kerüli el az elviselhetetlenül viselkedő lányt.

Az ő Bertia kapcsolatát pedig leginkább a páratlan páros jelzővel lehet illetni. Cecilre mindenki úgy hivatkozik, mint egy érzelmek nélküli bábu, vagy éppen android (igen, Bertia sok modern szót hoz a herceg szótárába), de pont emiatt jó, hogy egy olyan őszinte és érzelmes lány van mellette, mint Bertia és annak baráti köre, akik imádják heccelni a párt kapcsolatukkal. Ami amellett hogy aranyos, szépen fel is van építve; Cecil eleinte csak voltaképpen unalomból tartotta maga mellett játékát (értsd. menyasszonyát) később azonban őszintén elkezd ragaszkodni hozzá és beleszeret.

Annál jobb párhuzamot az eredeti Cecil és a jelenlegi fejlődése között látni, mint amikor Heronia egy illúzió segítségével megmutatja neki, hogy milyen lenne az élete ha mellette lenne és nem Bertia mellett és Cecil olyat tesz, amit előtte egyik férfi főhős sem – megundorodik saját magától. Az eredetiben ugyanis ő sem különb egy drogos mániákustól és “szerelme” miatt kockára teszi a baráti kapcsolatait és az országának a jólétét is,  de hála Bertia-nak, megmenekült ettől a sorstól.

De akkor még essen szó Heroin vagyis Heroniáról és Bertiáról is; a szerepköreik megkérdőjelezhetetlenül felcserélódtek, de még azt tudtam volna mondani, hogy ha a főhősnő időben észbe kap és azt veszi alapul, hogy az egész világ csak miatta létezik, akkor még talán számára is lehetett volna egy boldog befejezés. De mivel beleesett ugyanabba a  hibába amibe hasonszőrű hölgyek és közbe nem vette észre azt hogy kit bánt és tesz tönkre – egy perc sajnálatot sem érdemel, amikor ereje elhagyja ő pedig teljesen egyedül marad. 

A Fiancée’s Observation Log of the Self-proclaimed Villainess egy érdekes alkotás; a románc aranyos, a herceg az egyik legjobban megalkotott karakter a saját nemében és az egész manga ( és az alapjául szolgáló light novel) is voltaképpen egy hatalmas pofon az otome gamek számára. Mert a szerelmet nem lehet erőltetni, ami pedig a legtöbb ilyen előfordul az sokszor nem több egy “lagymatag agymosásnál” Cecil szavaival élve.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.