Oldal kiválasztása

Emlékeztek még a Skins kétes életű Effy Stonemjére? Mit szóltok, ha azt mondom, hogy ezúttal műkorisnak állt? Merthogy ez történt. Kaya Scodelario új sorozata remekül bemutatja a korcsolyázók kőkemény életét és még azt is megfűszerezi némi mentális problémával, csak hogy igazán nagy legyen az a bizonyos dráma-torta.

Kat Baker (Kaya Scodelario) tehetséges sportoló, aki valaha az olimpiáról álmodott. Egészen addig a pillanatig volt ez így, amíg egy durva baleset következtében majdnem elvesztette az életét. Onnantól kezdve búcsút int az olimpiának és retteg attól a bizonyos ugrástól, amit akkor elvétett. Olimpia helyett inkább úgy határoz, edzőnek áll, ám még a senior vizsgán is megbukik, amiért nem tud ugrani.

Anyja folyton a húgával hasonlítgatja össze, a szintén tehetsége Serenával (Willow Shields), aki töretlen lelkesedéssel készül a versenyekre új edzőjével. Ekkor jelenik meg Kat életében Dasha (Svetlana Efremova). A tanítványa ugyanis az utolsó pillanatban partner nélkül maradt és anélkül bizony nem lehet elindulni párosban. A nő arra tesz ígéretet, hogy megtanítja újra ugrani, ha hajlandó elindulni Justinnal (Evan Roderick).

Mindeközben Kat folyton küzd a saját bipoláris zavarával. Van már előtte egy rossz példa az anyja szemében, aki egyszerűen feladta a küzdelmet a betegségével szemben. Az lebeg a szeme előtt, hogy nem hagyhatja cserben a húgát, így bár nem zökkenőmentesen, de éli az életét, szedi a gyógyszereit, dolgozik és keményen edz. Vagy mégsem?

A Spinning out legalább annyira drámai, mint amennyire szórakoztató. Elvégre a műkorcsolya már önmagában is komoly élvezeti faktor a rengeteg gyönyörű mozdulattal, a párosok tökéletes szinkronjával. Az ember a végére maga is kedvet kap, hogy beletanuljon ebbe a gyönyörű sportágba.

Külön pirospont jár azért, hogy ezúttal olyan sorozatot kaptunk, ami valóban megmutatja, milyen is az élet azoknak az embereknek, akik bipoláris zavarral küzdenek. Ezt a problémát ugyanis még mindig szeretjük elbagatellizálni, hangulatingadozásnak titulálni. Sokan még azt is gondolják, hogy egy mániás periódus milyen szórakoztató lehet. Pedig valójában a mánia komoly veszélyeket rejt magában, legalább olyan komolyakat, mint egy depressziós epizód. A folytonos ingázás ráadásul rettentően fárasztó lelkileg és fizikailag egyaránt.

Aki egy könnyed kis korizásra vágyik humorral és vidámsággal, annak nem érdemes belekezdenie. Habár az edző- és versenyjelenetek fantasztikusak, a Spinning out ennél sokkal több. Kapaszkodjatok meg, mert ez egy rázós, mégis felejthetetlen utazás lesz!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!