Oldal kiválasztása

Egyszer már az amerikai fater kapcsán kifejtettem, hogy számomra mit is jelent a család. Nem feltétlenül a vér számít benne, mert ahhoz nem kell feltétlen vérkapcsolat hogy valakit feltétlenül és önzetlenül szeress. Hasonló drámai témát jár be a The Monster Duchess and  contract Princess manga is.

Leslie Speradot  születése óta rosszul kezelte a családja és a személyzet; egy jóslat miatt a család azon tagjai, akik szőke hajjal és zöld szemekkel születnek kiváltságosok – ellenben mágikus erejük erejük nem tökéletes-  akik azonban ezüsttel, belőlük élő áldozat lesz azért, hogy az örökös ereje megnőjön. Leslie-re is ez a sors várt volna, ám a korábban már megölt számtalan gyermek lelke által sikerült megmenekülnie és a vele maradt lelket segítségével képes valamennyire megvédeni magát. De ez nem a végcél.

Leslie ki akar kerülni abból a házból, de erre csak egy lehetőség van; hogyha egy, a családjánál nagyobb hatalom támogatja. A császári család – amibe drágalátos nővére bekiván házasodni – szóba sem jöhet, ám van egy olyan akiknek még a császár sem képes beszólni; a birodalom őrzői, a Salvatore család. Akik hírnevük ellenére pont az ellentétei Leslie szörnyű szüleinek; az új apukája Sairaine elsőre nézésre nagyon ijesztő, de valójában egy aranyszívű mackó aki a pillanat tört része alatt átmegy baltás gyilkosba, ha kislánya kiházasitásáról van szó. Két bátyja Bethrion és Ruenti is mindent megtennének érte, Valamint Aleca is elsőre egy óriás nő, de messze jobb anya, mint a korábbi. 

Akárcsak a Lady Baby, ez a manga is elég szomorú alappal operál, és bár vannak vicces és szivet melengető jelenetek, egy perce sem feledteti el velünk, hogy itt bizony nagyon csúnya dolgok voltak, vannak és sajnos lesznek mert bár a Sperado család hipokrita idióták gyülekezete – két kivétellel -, ők még a kisebbik rossz. A jelenlegi özvegy császárnő Medea ugyanis meglepően több csontvázat őriz a szekrényében, mint a Speradok évszázados gyilkolászása – és nem mellesleg Aleca-t személyes ellenfélnek tekinti.

 Nem lehet azokon a jeleneteken nem sírni, amikor mind a szolgák, mind Leslie új (és igazi) családja triviális dolgokat ad a számára (játék, forró csoki), ő pedig úgy tekint ezekre, mint valami túlvilági boldogságot okozó dolgokra – hiszen neki ezekben korábban sosem volt része. Az nagyon szívet melengető volt, amikor sir Konrad kifejezte, hogy  Sperado Márki még az állatoknál is borzasztóbb lény, mert még azok sem képesek lennének ilyen kegyetlen módon a gyermekük életére törni.

Bár jobban szeretem a humorosabb mangákat olvasni (Miss not-so sidekick, Beware of the Villainess), időről-időre kellenek ezek a léleksimogató darabok is. A The Monster Duchess and contract princess egy szomorú, kegyetlen de igazán szép történetet tár az olvasó elé, amit nem lehet egyszerűen sírás nélkül végig olvasni – legyen szó akár örömkönnyekről vagy a szomorúság miatt.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.