Oldal kiválasztása

A sok kórházas sorozat ellenére elenyésző azoknak a száma, amik ténylegesen képesek voltak megfogni, és ezek közül a prímet vitathatatlanul a Doktor House viseli. A Sherlock Holmes intelligenciával és jellemmel rendelkező jó doktor páciensei közül is kiemelkedik pár, amiről illik egy kicsit többet is beszélni.

  1. Fidelity – 1×7

Bár az ember többségében egy ösztönylény, saját magunk miatt létrehozott, berögződött szabályok és elvárások képesek ezt kordában tartani. Ilyen a házasság és a vele együtt járó hitvesi hűség is, amit sokan szeretnek puszta megkötésnek s nyűgnek felfogni – tisztelet a kivételnek – és elsőre nem is gondolná az ember, hogy mi a napi betegének a kórsága, amikor pedig minden letisztul Elise (Myndy Crist), hogy egy rossz döntése majdnem az életébe és a házasságába került – de a megbánás már túl késő.

4.Joy to the world – 5×11

A karácsony rémálom az olyan emberek számára, akik nem szeretik a többi embert, mégis van benne valami mágikus – ami olykor képes meglágyítani a szíveket. A Joy of the World elég beszédes cím az epizódnak, egyrészről az elnyomott lány-menő srác, és az ebből kialakuló vonal miatt, másrészről, hogy House is képes a jó érdekében arra, hogy egy akkora hazugságot találjon ki, ami már majdhogynem mesébe illő – de az orvos szava persze megkérdőjelezhetetlen.

3.TB or not TB 2×04

Vannak olyan személyek, akik egy cél érdekében képesek elmenni a végletekig, sokszor az életüket is adják érte – de akkor az ebben az epizódban szereplő tbc-s doktor miért is volt olyan ellenszenves?  Mert megrögzött a céljában és bár House minden ellenérzete ellenére segít neki, ő ezt csak elutasítással és önmaga igazának szajkózásáal jutalmazza. Valamint, mivel jóképű és okos, és Cameront és Cuddyt kérdés nélkül maga mellé állította – hogy aztán mártírként haldokoljon egyenes adásban, egészen addig amíg House a maga módszereivel meg nem menti az életét.

  1. Lines in the sand – 3×4

Kicsit vicces volt Foreman tehetetlenségét látni a fiúval szemben, ahogy azt is, hogy House milyen jól megérti magát Adammel (Braeden Lemasters). Bár több epizódban említették, itt nyert teljes értelmet; House nem az őrülteket és a káoszt szereti, hanem ami más, ami furcsa, ami kellően eltér a többitől. Az meg már csak hab a tortán, hogy a kikapós doki felkeltette egy tinilány Ali (Leighton Meester) érdeklődését, ami már-már a megszállottság szintjéig eljutott.

1.House vs God – 2×19

Avagy összeütközésben a zseniális orvos, meg egy hitgyülést vezető tini fiú, aki úgy hiszi isten szól hozzá és gyógyítja. Volt egy hasonló rész, ahol egy másik fiút hasonló vallási okokból nem kezeltettek a szülei, de itt maga hit és tudomány csap össze House és Boyd (Thomas Dekker) beszélgetéseiben; House próbálja megmenteni a szinte már mániákus fiút, aki a vége felé szinte már dacból nem hajlandó kés alá feküdni – hogy ezzel se adjon igazat a doktornak. De persze, lehet akármilyen nagy szószóló, a tinédzser fiú az tinédzser fiú marad, függetlenül attól mekkora hatalom van a kezében.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.