Oldal kiválasztása

A harmadik évadra ismét csak tíz epizódig élvezhetjük Wyoming vendégszeretetét – na, de milyen tíz epizód ez!

Branch (Bailey Chase) lassan, de felépülni látszik az őt ért lövésből, és annak ellenére, hogy bedrogozták, száz százalékig biztos abban, hogy egy olyan férfit látott, akinek amúgy halottnak kéne lennie. A seriff (Robert Taylor) pedig a napi ügyek mellett el van foglalva, hogy kiszabadítsa Henryt (Lou Diamond Phillips) a börtönből, amiért azért került, mert bosszút állt Walt feleségének gyilkosán. Ráadásul Henryt a börtönben folyamatosan bántalmazza a korábbi rezervátumi rendőrfőnök Malachi Strand (Graham Greene).

Azonban ahogy Henry nyomozásával haladnak előre az események, úgy került egyre több információ napvilágra a Branch elleni merényletről, és mindkettőben számos pont akad, ám a perdöntő bizonyíték még várat magára. És bár egyre több bizonyíték támasztja alá Branch igazát, mégis nagyon nehezen hisz neki a seriff és a többi helyettes.

A harmadik évad talán a sorozat legizgalmasabb évada, amit az alkotók már a másodikban elkezdtek felépíteni, és ami igazán a negyedikre teljesedik ki végleg. Szó szerint minden szereplőnkért van okunk izgulni és aggódni, és miközben ők gyártják az elméleteket és próbálják felgöngyölíteni az eseményeket, úgy igyekszünk mi, nézők is hasonlóan tenni, és valahogy ez minden epizódban dugába dől, és kezdhetjük elölről. A Longmire készítői nagyon csavarosan oldották meg, hogy minden szál egyszerre összeérjen, de amíg be nem következik, addig észre sem vesszük.

Bár ebben az évadban is jócskán láthattuk az összes főszereplő magánéletét és vívódásait, a fő hangsúly most Branch seriff-helyettesen és Henry Standin Bearen van, ők ketten pedig nemcsak érdekes karakterek, hanem az őket megformáló színészek is nagyon ügyesen alakítják szerepüket, miközben egyre mélyebbre és mélyebbre csúsznak a gödörben.

Külön tetszett, hogy ezúttal a serifftől is több érzelmi reakciót és kiborulást láthattunk, pont ezáltal vált hitelessé, hiszen egy olyan ember, mint Walt, aki nem sokat beszél, pont egy-egy ilyen pillanatban tör ki magából.

Az évad bár rendes lezárást kapott, elég erős WTF pillanatot dobott be a végére, és nem csodálom, hogy a rajongók kiakadtak, mikor az A&E csatorna közölte, hogy nem folytatják a sorozatot. De szerencsére a Netflix felkarolta a Longmire-t, és további három évadott adott hozzá – ami, szerintem még mindig igen kevés, de ez legalább korrekt mennyiség. Mire ezeket a sorokat írom, már bőven benn vagyok a következő szezonban, és bár a sorozat megtartotta esszenciáját, a Netflix azért felpörgette rendesen a szériát, és sokkal látványosabb, eseménydúsabb lett.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.