Oldal kiválasztása

Ezúttal további három epizódig – vagyis a második évadra 13 epizódra duzzadt a néznivaló – élvezhettük Wyoming vendégszeretetét. Titkok látnak napvilágot, kezdődik a választás, valamint egy brutális cliffhanger is hőseink nyakába szakad.

Walt Longmire seriff (Robert Taylor) ugyan nem veszi komolyan a seriff választást, de szerencsére legjobb barátja, Henry (Lou Diamond Phillips) és lánya, Cady () igen, és igyekeznek is minél több lehetőséget biztosítani arra, hogy Walt megmutathassa, miért maradjon továbbra is seriff a megyében. Eközben Branch (Bailey Chase) száz százalékosan a kampányára figyel, és sokszor ez seriff helyettesei feladatai rovására megy, ami felettese egyáltalán nem néz jó szemmel, és ez egyre nagyobb szakadékot teremt a két férfi között.

Vic (Katee Sackhoff) kezd egyre inkább beilleszkedni a wyomingi életvitelbe, azonban egy kísértet a múltjából visszarántja őt a valóságba, és mivel a magánéletében is gondok adódnak, ahhoz fordul, aki a legközelebb áll hozzá: Walthoz. Azonban a seriffnek is megvan a maga baja, ugyanis felesége halála nem pont úgy történt, ahogy ő azt mindenkinek elmesélte, és egy detroiti rendőr elszánt módon mindent megtesz annak érdekében, hogy Waltot tüntesse fel rossz színben.

A második évad egy sokkal pergősebb, több átívelő szállal rendelkező évad lett – persze én ennek piszkosul örültem, na, meg a plusz három epizódnak –, ráadásul a szereplőink hátteréről is egyre többet tudtunk meg. Persze érthető, hogy az első évad leginkább Waltról szólt, de jó látni, hogy mostanra mindenkit fokozatosan megismertünk. Az írók tényleg remek munkát végeztek, mivel szereplőink rendkívül plasztikusak, emberként viselkednek, hibáznak, kiborulnak, és úgy egészében, valódiak.

A cheyenne népszokásokból ebben az évadban sokkal többet láthattunk, és így Henry vicces és olykor mélyen szarkasztikus jeleneteiből is többet kaptunk. Bár jó lenne tudni, hogy ez valójában mennyire reprezentálja az adott kultúrát, vagyis a készítők mennyire alaposan ásták bele magukat az amerikai őslakosok szokásaiba, hogy megőrizzék annak érdekességét és valódiságát – merem remélni, hogy megtették ezt a házi feladatot.

Az évad egészében remek és furfangos bűneseteket láthattunk, de igazán a seriff választás lengte körül az egészet, hogy vajon ki fog nyerni, és mi lesz azután? A készítők igen merészet léptek ezzel kapcsolatban, és miközben nagyon durva cliffhangert kaptunk – most komolyan, minden, de szó szerint minden összejött –, mégis kellő válaszokat kaptunk kérdéseinkre.

A sorozat hangulata természetesen még mindig elsöprő, a hihetetlen tájak, a nagyon ügyes kameravezetés és az olykor idegtépően lassú felvezetés miatt rendkívül egyedi atmoszférát teremtettek a készítők, amihez szuper szereplőgárdát is összehoztak.

Amúgy feltűnt már másnak is, hogy a mellékszereplők jó része a Justifiedban is látható? Remélem még sokan fel fognak bukkanni, hiszen abban a szériában is kiváló színészek dolgoztak.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.