Oldal kiválasztása

Talán sokan ismerik Charlize Theron karrierjének kezdetét, de akik nem, azoknak elmesélem. Charlize Theron modell és balett táncosként kezdte, ám 1994-ben súlyosan megsérült a térde, ezért abba kellett hagyni az álmát, Los Angelesbe utazott és egy bankfiókban kiszúrta őt egy szemfüles menedzser – innen pedig egyenes út vezetett a tehetséges, okos és szép Charlize-nak ahhoz, hogy tucat számra adja ki kezéből a jobbnál jobb munkákat. Mivel a dél-afrikai színésznő munkássága igen szerteágazó és összetett, ezért egy rendkívül szubjektív, listával szemléltetném tehetségét.

5, Atomszőke (2017)

Igazán ütős és akciódús kémes storyban még korábban nem szerepelt Theron, de ezt is maximális profizmussal hozta- Annak ellenére, hogy olyan nagy nevek szerepeltek az Atomszőkében, mint James McAvoy, John Goodman, Til Schweiger, Charlize Theron szó szerint mindegyiküket leszínészkedte. És mint mindig, ebben a filmben is megmaradt nőies nőnek, csak éppen szétrúgta mindenki fenekét közben!

 

4, Kőkemény Minnesota (2005)

Eléggé kevesen ismerik a Kőkemény Minnesota című filmet, és be kell vallanom, én is csak egyszer bírtam megnézni. A történet a nők kiszolgáltatott helyzetéről, erőszakról, fájdalomról és felemelkedésről szól, és olyan erősen és intenzíven adja át ezeket, hogy egy megtekintés után is beleégett az agyamba. Theron egymaga elviszi a hátán az egész filmet, lebilincselő, és olyannyira valódi, hogy még én is odarohannék hozzá megölelni.

 

3, The Astronaut’s Wife (1999)

Bár magyarul is megjelent a film Az asztronauta címmel, de nem vagyok hajlandó ezzel a (khm, mindennapi szeximus) a címmel illetni egy olyan filmet, ami nem az asztronautáról szól, hanem a feleségéről.

Charlize Theron ezzel a filmmel úszott át lassacskán a bájos és vicces szerepekből a komoly és badass szerepekhez. Jillian Armacost-ként egy szerény és bájos nőt játszott, aki hazavárja a férjét, ám egyedül marad, mikor annak sötét titka egyre jobban felsejlik, és így egyedül küzd meg mindennel. Ugyanakkor bebizonyítja, hogy elszántsággal, logikával és egy csepp szerencsével bármit véghez lehet vinni.

 

 

2, Prometheus (2012)

Bár sokan nem kedvelik az Alien-filmek előzményeit, meg kell hagynia, a Prometheus igen jól sikerült, és ez nagyban köszönhető Theronnak, aki mesterien hozta Meredith Vickers-t, aki annak ellenére, hogy ember, maga a jégcsap és az érzéketlenség, szemben a Daviddel (Michael Fassbander), aki androidként is élőbb és szerethetőbb nála. Kettejük játéka pedig igencsak megalapozta a film hangulatát és menetét.

 

1, Mad Max – A harag útja (2015)

Bár mindig is ellene voltam a rebootnak és az újracastingnak, a 2015-ös Mad Max film megmutatta, ha kellő tisztelettel, tudással és kemény munkával állsz neki egy rebootnak, akkor az igenis lehet kiemelkedő. George Miller fantasztikus rendezése mellett Theron Furiosa imperátor szerepét kapta meg, és annyira jól, életszerűen és professzionálisan hozta a badass karaktert, hogy az elképesztő, miközben egy percre sem szűnt meg nő lenni – na, így kell ezt csinálni!

 

 

És mert mindig kell egy plusz egy: The Orville (S01E05)

Seth MacFarlane sosem volt a szívem csücske (szerintem szimplán nem vicces), de amit az Orville-ban művel azért jár az elismerés, különösen, mert meghívja barátait egy-egy kisebb szerepre, és állítom, hogy ekkor maguk a színészek is beleszólnak, hogy mit is szeretnének eljátszani, vagyis lehetőségük van olyan karakterek megformálására, ami távol áll a tőlük megszokott szereptől. Theron a sorozat egy epizódjában tűnik fel, ahol egy ravasz és a minden lében kanál Pria Lavesque-t alakítja, aki nem kisebb embert ejt át, mint a kapitány!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.