Oldal kiválasztása

Avagy mi történik akkor, hogyha a főhős kisbabaként születik újjá, de közben megmarad minden tudása és felnőtt fejjel látja a világot. Az az érdekes világ pedig, elsősorban fogadott apja el is várja tőle, hogy éretten álljon hozzá a dolgokhoz. Ilyen kerettel operál a I Became the emperor daughter one day manga.

Főhősünk Jean ugyancsak kisbaba, aki egy sokgyerekes szegény családba születik, de valami oknál fogva a császár, Xieyu magához veszi és lányává fogadja pár másik lánnyal egyetemben. Mint kiderül, mindegyik gyermek valami érdekes mágiával rendelkezik, ám Jean még ezen is túltesz; ő ugyanis képes elnyelni a mágiát. Hogy az ne derüljön ki és ne kerüljön Jean veszélybe a császár titkolja mindenki elől a lány erejét és egy kis faházba rakja az udvarban.

Jean élete nem lesz könnyű, hiszen a “kedvenc” hercegnő folyton bántalmazza őt és hűséges cselédjét Xue Li-t, de ő nem adja fel. Főleg, hogy a minden tsunderék királya/apja is segíti őt, igaz csak távolból és néha rendkívül bunkó módon – de a rajta lévő átok miatt az élete forogna kockán, ha csak egy perc szánalmat vagy szeretet mutatna a nők felé. Ezt pedig mi sem mutatja jobban, hogy mennyire aggódik és marossa a bűntudat, amikor beszélget a mágus tanácsnokával arról, hogy a vérszerinti fia Zander élete miatt Jeannak fel kell áldoznia magát  – mert sajátjaként szereti ezt az életrevaló, akaratos kislányt.

Amikor pedig Jean saját mágiája is erőre kap, valamint a szomszédos Kai királyság is akcióba lendül a császár úgy dönt, hogy ki tanítja a herceget és a hercegnőket arra, hogy megvédhessék saját magukat. Tettei miatt ,mások már rég kihivták volna rá a gyermekvédelmet, de őfelsége mellett se teljesen százas alakok vannak, akik ellenben értik, hogy ő gorombasága miért olyan, amilyen.

A legjobb a kedves nagypapa jellemmel megáldott mágus Mr. Rota, aki a leginkább aggódik Jean jóléte miatt és akivel rendszeresen kommunikál is a kislány. A másik oldalon, a Kai királyság tizenhetedik hercege Naisk is úgy érzi, hogy apja kinzása napról-napra rosszabb – és az király tisztán kegyetlen, nem pedig egy tsundere. Ő is Jeanban látja meg a lehetőséget, hogy végre szabad lehessen, de persze a történet még megy – vajon mit hoz a jövő?

A történet eléggé furcsa első szemmel, és bizonyos dolgok, jelenetek miatt még én is megkérdőjelezem az alkotó épelméjüségét, de alapvetően a történet szerethető – remélhetőleg a tátongó információ lyukakat hamarosan betömik és megtudjuk, mi van ennek az egésznek a hátterében? Milyen veszély miatt kell Jeannek feláldoznia magát? Ki tette a császárra az átkot? 

Igazából, nem tudom hova tenni ezt a mangát; a történet hézagos, ennek ellenére érthető és vagy aranyos vagy nagyon szomorú. A karakterek is pofásak – bár a császárt néha lehetne ütni valamivel – és ahogy halad előre a történet egyre többet tudunk meg róluk és az őket körülvevő világról. Egy kellemes hétvégi olvasmánynak tökéletes.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.