Oldal kiválasztása

Bár én nagyon későn kezdtem el nézni a sorozatot – komolyan, csupán 2019-ben kezdtem el, 14 évvel a debütálása után –, de annyira a szívemhez nőtt, hogy mára megragadok minden alkalmat, hogy a sorozatról áradozzak, és pont ennek az apropóján született ez a cikk.

1, Jim és Pam

Mikor elkezdtem a sorozatot nézni, már tudtam – hála a mémeknek –, hogy Jim és Pam össze fog majd jönni, és mivel általában nem szeretem a romantikus szálakat, ezért biztos voltam benne, hogy én bizony nem leszek úgy odáig értük, mint az internet. Nos, tévedtem, nagyon tévedtem. Jim és Pam rendkívül szép párt alkotnak, azért mert külön-külön is szeretnivalók és édesek, de együtt kihozzák egymásból a legjobbat, és közben egyáltalán nem ömlengősek vagy sziruposak, hanem valódiak.

2, Dwight és Jim barátsága

Bár Dwight váltig állítja, hogy Jim az ősi ellensége, valójában a kevés ember közül, akire számíthat, az Jim. Dwight-nak van egy fura képzete arról, hogy ő a negatív jófiú, de valójában ez nem igaz, ő pont úgy jó, ahogy Jim vagy Andy, csak farmon nőtt fel és emiatt nyersebb, de pont ebben rejlik a bája is. Dwight nem kertel, őszintén a szemedbe mondja a dolgokat, így mindig tudod, hányadán állsz vele.

3, Michael Scott

Bármennyire is idegesítő főnök Michael, a fél karomat odaadnám, ha ő lenne a főnököm. A hozzáállása a dolgozókhoz példaértékű: a cég egy nagy család, és minden dolgozó fontos, nem lehet csak úgy kirúgni valakit, azért mert hirtelen megszorítás van, vagy nem tökéletes a helyzet, igenis ki kell állni egymásért!

4, Pam és Dwight barátsága

Bár nem Pam az egyetlen barátja Dwight-nak, ő az egyetlen, akit be is vall, és bár néha ridegen viselkedik vele, ha Pamnek volt szüksége Dwight-ra, még akkor is ott volt, mikor a nő nem tudta. És hasonlóan, amikor Dwight-nak volt szüksége segítségre vagy egy kis felvidításra, Pam sosem hátrált meg.

5, Pam előléptetése

Pam amolyan bájos és szeretnivaló vidéki lány, aki nem mer nagyot álmodni, mert jó neki úgy, ahogy van, de az irodai ügyintéző pozíciójának megszerzése egyszerűen parádés volt. Az egész egy oltári blöff volt, de annak köszönhetően, hogy Pam ismert mindenkit és ezzel együtt a gyenge pontjaikat, mindent el tudott érni, és végre nem recepciós volt, és nem is értékesítő – amiben lássuk be, nagyon rossz volt.

6, A Dundie-díj

Igen, Michael Scott fogta magát és alapított egy díjat a cég nevében, amit a cég fizetet, és amit igazából a dolgozói sosem kértek, és valahogy az egész sokszor olyan megalázó volt. Ugyanakkor meg nem fektetünk hangsúlyt az apró lépésekre, és ez a díj erről szólt. Nem baj, ha nem vagy a legjobb értékesítő, de elértél valamit, mondjuk megdupláztad a vevőid számát (egyről kettőre), és ez lehet, hogy nem számít óriás dolgoknak, de a te életedben, a te mércédben igen is számít, és ezt neked sem szabad elfelejteni!

7, Holly és Michael

Az első évadokban még hittem abban, hogy Jan megváltozhat, és lehet jó partnere Michaelnek, de hamar kiderült, hogy az egy abuzív kapcsolat volt, és nagyon boldog voltam, mikor szakítottak. Holly pedig minden, amit az össze rajongó Michaelnak szánt – és igen, tudom, hogy ezzel írták ki a karaktert a sorozatból. Holly nem csak úgy volt vicces, mint Michael, hanem el is fogadta a furcsaságokat, amiket ő sem értett, de neki fontos Michael, és ez bizony egy nagy csomaggal jár.

8, Angela fújolása

Lássuk be, Angela nem a legnépszerűbb karakter a sorozatban – pedig nekem a kedvencem – de szerintem a tévé történetében még nem volt olyan szereplő, akinek fújolása és szájhúzása ennyire telitalálat lett volna mindig! Angela maga a megtestesült undorodás, és vele együtt néha mi is benne lehetünk a sorozatban.

9, A munkatársak

Igen, így egyben az egész fura, diszfunkionális, széthúzó, és nevetséges csapat, akik valahol mégiscsak többek ennél, mégsem csak kollégák mégis csak barátok, és akik talán jobban is ismernek, mint a családod, hiszen napi nyolc órát velük töltesz. És ki ne szeretne egy olyan helyen dolgozni, ahol mindig van ok a nevetésre, ahol megkérheted a kollégákat, hogy fedezzenek, és ahol minden évben kapsz tortát a szülinapodra?

10, Kevin, a sütiszörny

Kevin egyszerűen leírhatatlan figura: egy buta nagy mamlasz, aki egy ötéves szintjén van, de pont ebből a gyermeki ártatlanságból fakad az igazi bája és ereje is. Őszintesége gyermeki ártatlanságából adódik, és bár néha hibákat követ el, valahogy mégsem lehet rá haragudni, hiszen a jó szándék vezérelte – nagy tanulság őt szeretni, és megbocsátani valakinek a hibáit.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.