Oldal kiválasztása

Online gálaműsor keretében bejelentették Az Év Esportója 2019 díjak nyerteseit. Az idei 19 díjazottat  405 közösségi jelölt közül szakmai szempontok figyelembevételével választotta ki a 19 fős szakmai zsűri. A kiemelkedő e-sportteljesítmény, a példamutató magatartás, a közösségért tett munka és a társadalmi felelősségvállalás alapján díjazták a magyar e-sport kiválóságait és tehetségeit.

Hagyományteremtő céllal először 2014-ben került átadásra az Év E-sportolója díj, melyet az Esportmilla hívott életre, azon mintára, melyben a klasszikus versenyszámokat űző sportolókat is díjazzák. Célja a kiemelkedő magyar e-sportteljesítmények elismerése. Az Év E-sportolója díjért indulhat minden magyar és/vagy külföldi csapatban játszó magyar játékos nemtől, kortól függetlenül.

Idén az eddigi hagyományoktól eltérően – a rendkívüli járvány helyzetben –  online díjkiosztó keretein belül adták át Az Év Esportolója 2019 díjakat. Az Esport1, az Esportmilla és Magyar E-sport Szövetség által szervezett díjkiosztó gálán 15 kategóriában hirdették ki az díjak nyerteseit: az év csapata, sport csapata, játékosai, kommentátora, menedzsere, felfedezettje, e-sport média tartalma valamint közönségdíjasai mellett életműdíj és különdíj kategóriában. A 2019-es éves teljesítmény elismerésére az e-sport közösségből 405 jelölés érkezett, akik közül a szakmai vezetők kategóriánként három-három jelöltet juttattak tovább, melyből egy 19 tagból álló szakmai zsűri szavazta meg a nyerteseket 13 kategóriában, továbbá 2 díj kategóriában a közönség szavazatok döntöttek.

 

Az Év Esportolója 2019 díjazottak

Az Év Esportolója játékos FPS kategória: Birgány Adrián Raisy (Quake) és Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója játékos MOBA kategória: Kiss Tamás Vizicsacsi (LoL)

Az Év Esportolója sportjáték játékos kategória: Bereznay Dániel (F1)

Az Év Esportolója játékos RTS/kártyajáték kategória: Kalenics Máté Exigo (HS)

Az Év Esportolója FPS e-sport csapat kategória: Salamander (CS:GO)

Az Év Esportolója FPS játékos: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója sport csapat kategória: DVSC (FIFA20)

Az Év Esportolója Battle Royale csapat kategória: Grim Ravens (PUBG)

Az Év Esportolója menedzsere/edzője kategória: Gács Bence és Novák Bence (Team Plague)

Az Év Esportolója kommentátora kategória: Debreceni Péter TZeus

Az Év Esportolója Felfedezettje: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója média díj: Kiberma

Az Év Esportolója különdíj kategória: Lenovo Legion Honvéd E-sport Akadémia, SAS Budapest, Madar Balázs BLyyy, PCGURU – Gamestar

Az Év Esportolója Életműdíj: Csanda Gergely

Az Év Esportolója közönség díj játékos: Molnár Gábor Molnargabo (FIFA)

Az Év Esportolója közönség díj kommentátor: Varga-Molnár Bertalan B3rci – Baracsi Ádám adamB (R6S)

 

“Büszkék vagyunk rá, hogy immáron hatodik alkalommal, adhatjuk át az Év Esportolója díjakat. A 2019-es év kiemelkedő nemzetközi és hazai e-sport teljesítményei, a rekordszámú jelölés és a díjkategóriák bővülő száma jól mutatja az elektronikus sport terület fejlődését Magyarországon. Ezúton gratulálok a Magyar E-sport Szövetség nevében minden jelöltnek és díjazottnak. Elismerés jár azért a munkáért, amit e-sportolóink és a háttérben dolgozó szakembereink a hazai elektronikus sportért tesznek év közben” – mondta el Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke a díjak átadásakor.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!