Oldal kiválasztása

Vannak olyan szitkomok, amik nem csak viccesek, hanem komoly mondanivalót is tartalmaznak, és olyan szinte tanítják a nézőt az életre, amire nem is számított. Ilyen szitkom az Office, a Dokik, és igen, a Már megint Malcolm is.

Malcolm (Frankie Muniz) egy alsó-középosztálybeli amerikai család harmadik gyermeke, aki annyira kitűnik iskolatársai közül, hogy zseniosztályba küldik. Azonban Malcolm, és testvérei, Reese (Justin Berfield) és Dewey (Erik Per Sullivan) elképesztően eleven gyerekek, akiket a szüleik, Lois (Jane Kaczmarek) és Hal (Bryan Cranston) igyekeznek kordában tartani – de azért ők sem készülhetnek fel mindenre. A család legidősebb gyermeke, Francis (Christopher Kennedy Masterson) pedig annyi balhéba keveredett tiniként, hogy végül egy távoli katonai iskolába küldték, abban a reményben, hogy itt majd kikupálják. Az egész család élete iskolapéldája lehetne a felfordulásnak és a káosznak, ugyanakkor pont ebben rejlik igazi erejük: reakciójuk és megoldási vágyuk a legkülönfélébb élethelyzetekre, amiket nem lehet pénzzel megoldani, csak leleménnyel és egy csepp szeretettel.

Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy miért és mennyire jó a Már megint Malcolm, mert ezt igazából látni kell, de azt garantálom, hogy aki az első epizódban beleszerelmesedik a sorozatba, az bizony hét évadon keresztül ugyanezt fogja érezni.

A sorozat alkotói rendkívül jól adagolják a humort és a mindennapi, ugyanakkor közel sem mindennapi szituációkat egyaránt. Itt nem vérfarkasok támadnak a gyerekekre, hanem a saját ötleteik kötik gúzsba őket, mint például egy rosszul kiszámolt pályaív egy másfél méteres házi rakétánál, vagy éppen az óriás csúzli, ami akár 2 háztömbnyire is képes kilőni a romlott tojásokat. De persze a káoszt nem csak a gyerekek okozzák, hanem bizony a felnőttek is: például mikor Hal úgy dönt, hogy felújít egy régi gardróbszekrényt, amit az utcán talált, de a belsejében váratlan dolgot lel, ami szó szerint a feje tetejére állítja az egész lakást.

A szériát nem véletlenül halmozták el díjesővel: egy Peabody díjat, hét Emmy-díjat, egy Grammy-díjat és hét Golden Globe jelölést is begyűjtött az évek során. Ráadásul az a tipikus sorozat, amit nem számít hányszor láttál, vagy éppen hány évesen nézted meg elsőnek, mindig akad pillanat, mikor érdemes újra elővenni, és új dolgokat tanulni nevetés közben.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.