Oldal kiválasztása

Alig több mint két hete jelent meg a Netflix új krimi sorozata, az Extracurricular, de én már múlt hétvégén kivégeztem mind a 10 részt. Minden pillanatát élveztem a mintadiák Oh Ji-soo fű alatti sefteléseinek és a vele járó kegyetlen katasztófának. A kocepció új és friss: folyamatos feszültség és alvilági akció teljesen összekeveredve a végzős diákok mindennapi problémáival.

Oh Ji-soo (Kim Dong-heeItaewon Class) a gimnázium mintatanulója, tökéletes jegyekkel és magaviselettel, csak éppen a többi diáktársával nincs jó kapcsolata. Ám a semleges felszín alatt sötét titkokkal él együtt, apja szerencsejáték függősége miatt egyedül tartja fenn magát egy nem mindennapi bevéleti forrással. Becenevén Ohji suli után egy helyi kispályás pimp, aki telefonos appon keresztül futtatja a környék kiskorú lányait, a bevételből pedig a tandíját és lakhatási kiadásait fedezi. Mindez tökéletesen “rendben” is megy mindaddig, kíváncsi osztálytásra-és egyben szerelme, Bae Gyu-ri (Park Joo-hyun) rá nem jön a titokra. Erőszakos természetének köszönhetően Gyu-ri sarokba szorítja Ohji-t, aki kénytelen bevenni a bizniszbe. Közben egyik felelőtlen lány iskolatársa Seo Min-hee (Jung Da-bin) veszélyes klienssel való találkozást követően bajba kerül, és Ohji-ék tovább kavarnak, hogy kihúzzák magukat a rendőrségi nyomozásból.

Ohji-t elkapják a bűnözők

Ohji-t elkapják a bűnözők

Gyu-ri hozzáállása és agresszív terjeszkedési tervei miatt minden egyre rosszabbul alakul, és minnél jobban csapkodnak a szárnyaikkal, hogy kimeneküljenek gyanú árnyékából, annál mélyebbe csúsznak a környék kispályás gengszterei és alvilági fazonjainak veszélyes ügyletei felé. A két tinédzser elképzelhetetlen akadályokba és lehetetlenül kegyetlen alvilági helyzetbe kerül, és hiába minden rossztettük, az ember az utolsó utáni pillanatig is drukkol a két eltorzult lelkivilágú tinédzser egymásra találásáért. Hiszen végülis mindketten csak azért mennek bele ebbe a kegyetlen bizniszbe, hogy iskolán kivüli elfoglaltságukkal elmeneküljenek mindennapjaik kegyetlen valósága elől.

Ohji és Gyu-ri gyanús hívást kap

Ohji és Gyu-ri gyanús hívást kap

A történet képi világa teljes összhangban van a sztori nyers valóságával. Az embereknek a való életben is van magánéletük, ami sokkal szerteágazóbb, mint amennyit például a munkahelyünkön vagy az iskolában látunk belőlük. Itt 10 részen keresztül azt figyelhetjük meg, hogy mi történik akkor, ha ezek a szálak a lehető legkatasztrofálisabb módon érnek össze. A történetben a “mellékszereplők” szálai is kidolgozottak és fontos elemként épülnek bele a történetbe, ami elengedhetetlen a teljes képhez. A kispályás bűnözők nincsenek túlságosan elbutítva, a tinédzserek nem tudnak maradéktalanul túljárni az eszükön, és a veszélyes helyzeteket sem ússzák meg karcolás nélkül; vagyis sokkal realisztikusabb és nyersebb képet fest a sorozat a valóságról, mint egy tipikus rózsaszín kdrama. Ezért szerintem abszolút nyertes az idei listámon!

A gimnázium fiú bandája bosszút áll Min-hee-ért a bűnözőkön

A gimnázium fiú bandája bosszút áll Min-hee-ért a bűnözőkön

Az utolsó rész végén Ohjit és Gyu-rit is majdnem utoléri a végzetük, a rendőrség szorosan a nyomukban jár, de a sorozat egy hatalmas cliffhangerrel ér véget, amit még nem sikerült teljesen megefejtenem. Remélem hamarosan várhatunk egy új évadot, mert erre megérne várni! 😉