Oldal kiválasztása

Avagy hosszabb nevén My next life as a Villainess! All routes lead to doom egy eléggé furcsa, de egyben szórakoztató kis isekai, ami a romantikus date gamek világát mutatja be és parodizálja ki a maga módján. Bár már az anime sorozat is megindult belőle, a cikk most az alapjául szolgáló light novelről és mangáról fog szólni.

Furcsa isekai világunk hősnője Catarina Claes sok minden, csak nem éppen kedves. Ugyanis  Fortune Lovers nevű játékban ő az egyik ellensége a főhősnek és nagyjából minden út rosszul végződik számára – jobb esetben száműzik, rosszabb esetben az egyik szerelmes férfi kezei által leli halálát. Ez a sors várt volna rá, hacsak nyolc évesen nem találják fejbe egy kővel, amivel kb. felébred benne előző életének emlékei – amikor egy átlagos otaku lány volt, aki mellesleg betéve ismeri ezt a játékot. Catarina persze tisztában van a sötét jövővel így már gyerekként elhatározza, hogy megmenti magát.

Terve egyszerű, de mégis remek: jóban lesz az összes románc jelöltel, hogy ne öljék meg. Nem lesz többé gonosz bully, szeretettel közeledik fogadott testvére Keith felé, kedvesen bánik vőlegényével Geordo herceggel és annak testvérével Alan-el, valamint a véletlen folytán jóban lesz Mary Huntal és Sophia-val – utóbbi nem mellesleg a negyedik románc opció Nicol imádott kishúga. A legviccesebb az egészben az, hogy amíg Catarina tényleg őszintén kedveli és támogatja őket, paranoiája nem lanka semmit, így nem veszi észre, hogy a barátai voltaképpen az ő szerelméért harcolnak.

Ugyanis mindenki beleszeretett a frucsán tomboy nemes lányba – nemtől függetlenül – és konstanan küzdenek a figyelméért. A legviccesebb párharcok a jóképű vőlegény Geordo és a mindig gondoskodó bátyó Keith között zajlik, de az a legjobb amikor a jegyespár Mary és Alan küzdenek a másikkal Catarinaért. Persze feltűnik a szinen a játék főhősnője Maria Campbell, de itt van némi zavar az erőben ugyanis a fekete lyuk- szerű “szerelemvonzás” most Catarina személye – és “hatalma” elől a kedves főhősnő sem menekülhet.

Rég nevettem már ennyit egy otome game alapú – voltaképpen bármin. Akárcsak korábban a Cheating Man must die kapcsán említettem, de Hamefura is egyedi felfogással rendelkezik és pont egy kontextusból vannak bemutatva a már ezerszer látott románc elemek, hogy üdítőleg hat az egész. Persze az alapmag az megmarad, csak itt mos más kapja a rivaldafényt – Catarina ugyanis azért tűnik ki, mert más mint a többi. 

Ami érdekes – és voltaképpen egy elég erős maradványa az előző életnek- a Catarina önbizalomhiánya, a romantikus értelemben. Persze, eléggé naiv és nem veszi észre az egyértelmű célzásokat, de ő maga is kimondja hogy képtelen elhinni hogy valaha is lenne esélye Geordonál – aki amúgy a legdurvábban szerelmes a lányba – pusztán a rossz játéktapasztalat és a többi lány rendkívüli szépsége miatt.

Részemről én már alig várom az anime folytatását és remélem, hogy mindent ami a novelben van hasonlóan jól adják vissza meganimált formában. Addig is lehet olvasgatni az airhead lány és furcs háreme történetét.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.