Oldal kiválasztása

A karantén és a Netflixezés eredménye, hogy nemrégiben a kezembe akadt megboldogult kamaszkorom nagy kedvence, a Szívek szállodája. Az első gondolatom az volt, hogy mit ettem vajon Dean Nick Carteres bilifrizuráján. A második pedig az, hogy miért nincs a kínálatban több retro sorozat, amiért gyerekként és tinilányként rajongtunk?

Így hát összeszedtük nektek, hogy mi melyik szériákat sírjuk vissza leginkább azokból a régi szép időkből. Streaming szolgáltatók, figyelem!

  1. Xena

Ki ne emlékezne erre a fantasztikus, harcos hercegnőre, akire mindannyian hasonlítani akartunk? Nem elég, hogy hatalmas, legendás bestiákat győzött le két chakrammal, de mindezt ráadásul szoknyában! Követeljük a műsorra!

  1. Beverly Hills 90210

Ha más nem, Tori Spelling szőke lobonca mindenkiben mély nyomot hagyott. A fiúk az ő képét rejtegették a párnájuk alatt, mi pedig megvesztünk azért, hogy úgy nézzünk ki, mint ő. A történet már kevésbé hagyott mély nyomot a nézőkben, de hát mindannyiunk listáján szerepel olyan film vagy sorozat, amit egyszerűen csak megnéztünk, mert jól esett.

  1. S-club 7

Fogadok, hogy te is az ismerős dallammal olvastad a címet. A gyakran sugárzott műsor az S Club 7 banda mindennapjait követte végig a Miamiba való költözésük után. És hát ki ne akarna bekukkantani a kedvenc bandája életébe egy kicsit? Apropó, szerintem időszerű lenne egy ilyen a Hollywood Vampiresről is!

  1. Spinédzserek

A sorozat, ami később még egy filmes poénná is vált a Bring i ton egyik részében! Hát mi lehetne ennél ikonikusabb? Népszerű csajnak lenni kemény meló. Ezt mi is tudjuk, mert a szerkesztőség többségének ez a gimiben nem jött össze. De elnézve ezt a rengeteg melót, talán nem is bánjuk a dolgot.

  1. Az ifjú Herkules kalandjai

Valójában ide betehettem volna a Herculest is. Ugyanis teljesen mindegy, hogy Kevin Sorbo vagy Ryan Gosling játssza éppen a karaktert, minden alkalommal beleszeretünk. Így van ez, ha egy tehetséges és jóképű színész bőrruhát húz és mitikus lényekkel csatázik…

  1. Elveszett ereklyék fosztogatói

Sid Xenához hasonlóan azok közé a nők közé tartozik, akik nagy hatással voltak ránk. Neki ugyan chakramja nincs, de helyette vannak halálos rúgásai, amiket szívesen eltanulnánk tőle. Na, és ki tudná elfelejteni Nigel állandó bénázását az áhított nő előtt? Egy kicsit még tetszett is, hogy ilyen kis teszetosza.

  1. Vészhelyzet

Ami ma a Grace klinika és Dr. House, az valamikor még a Vészhelyzet volt. Mindig halálra izgultuk magunkat, hogy vajon legközelebb mi fog történni a kórházban. Ráadásul egy kicsit mi is megismerhettük, hogy milyen mozgalmas az életük azoknak az embereknek, akik az életünkért küzdenek a kórházakban.

  1. Az elveszett világ

Hogy mi? Egy kapu, amin átlépve lecsekkolhatjuk a dinókat? Máris megyek! Persze, nem kell csodálkozni, hogy ez is felkerült a listára, hiszen a Jurassic Park filmeket is imádjuk. És bármennyire is veszélyesek az őslények, mi bizony szívesen találkoznánk velük!

  1. Az óceán lánya

Nem maradhat a lista rajzfilm nélkül. Az óceán lánya azért is különleges darab, mert nem csak egy izgalmas történettel ajándékozott meg minket, de a sellő-kérdést is egészen szokatlan irányból közelítette meg. Mindezt tette úgy, hogy az akkori technológiát is igyekeztek kimaxolni benne. Egy ilyen egyedi alkotást naná, hogy visszasírunk!

  1. Bűbájos boszorkák

Talán nem meglepő, hogy éppen ez került az első helyre. Hosszú éveken át futott a sorozat és nemigen akadt olyan lány (és persze rengeteg srác), aki ne nézte volna. Ráadásul a menő varázslatok mellett kaptunk egy nagyon komoly drámai vonalat is egy újra egyesülő családról, összetartó testvérekről. A jó pasikat már meg sem említjük!

Természetesen a listára még rengeteg jó sorozat felkerülhetne, de akkor az nem egy 10-es, hanem egy végtelen lista lenne. Minden estre, a stream korában mi abban reménykedünk, hogy még találkozhatunk ezekkel a kedvencekkel.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!