Oldal kiválasztása

Márciusban jött ki a Netflix saját gyártású koreai siker sorozatának második évada, aminek már tűkön ülve vártam a folytatását. A sorozat azért is különleges, mert ez volt az elsőként megjelent Netflixes gyártású koreai sorozat a platformon, mely 2019 január 25-én debütált. A nagy sikerre való tekintettel szerencsére csak egy évet kellett várnunk Kingdom (Land) of the Gods adaptáció második felvonására. 

Figyelem, nem összekeverendő a megegyező néven idén áprilisban futó Kingdom anime és manga történetszálaival! A Netflixes Kindgdom egy koreai szerző tollából származó 2014-es Lands of the Gods webcomic adaptáció, ami Kim Eun-hee screenwriter korábbi munkája alapján dolgozott át. A sorozatban Lee Chang (Ju Ji-hoon) koronaherceg a tróntól távol, egy különös kór  felkutatása közben belebonyolódik egy életveszélyes politikai összeesküvésbe, melynek szálait édesapja megmagyarázhatatlan betegsége köti össze egymással. Mindemögött a hataloméhes Cho Hak-ju (Ryu Seung-ryong) főkancellár és lánya, vagyis a király második felesége áll, akik kegyetlen puccsot terveznek. Lee Chang herceg mindenáron próbálja menteni Joseon királyságát a teljes pusztulástól, de ennek a küzdelemnek komoly ára van.

A koronaherceg elsőként Gyeongsangba utazik a vírus eredetét és az ellenszerét kutatva, ahol a különleges kórral és a pestissel egyszerre küzdő Seo-bi (Bae Doona) gyógyítónő tanulmányozza a járványt. Seo-bi segítségével Lee Chang mindent megtesz a vírus megfékezésére és népének megmentésére, ám a vérengzés megállításának végül megszámlálhatatlan áldozata lesz. Seo-binak a halálból feltámadt vérszomjas szörnyetegek kórságának ellenszerét csak a második évadban sikerül felfedeznie, a viszont a különleges gyógynövény, amelyből kinyerhető a vírus, továbbra is kísérteni fogja Joseon népét.

A3721418717d466cac77d7c150a2c525

Balról jobbra: Cho Hak-ju, Lee Chang koronahereg és Seo-bi

Ugyan koreai rendezőktől láthattunk már vámpírokat tradicionális hanbok viseletben (Detective K), de tisztességes zombi apokalipszist szekerek és nyilazó parasztok között rendezni már egy másik dimenzió, és nem is rossz értelemben mondom! A sorozat hihetetlen részletességgel eleveníti meg az éhínségben élő pórnépközt gyorsan terjedő betegség következményeit egy kegyetlen korszakban. A kosztümöktől kezdve a történeten át minden tökéletesen összeillik egy igazi vérengzéshez. A hatodik epizód csatajeleneteiben végül már többszáz, egytől egyik különleges kegyetlenséggel kidolgozott statiszta zombi támad egyszerre.

Baról jobbra: Mu-yeong, Lord Ahn Hyeon és Lee Chang

A kegyetlen képi látvány mellett a sorozatban szereplő színészek játéka is kiemelkedő, nem véletlen a remek színészgárda választás. Az emberiség utolsó reményét jelentő gyógyítónő, Bae Doona (Jupiter Ascending, Cloud Atlas, Sense8, Stranger), és a koronaherceget haláláig hősiesen védő Mu-yeong testőr (Kim Sang-ho), továbbá a trónra szomjazó Cho Haj-ju-t alakító Ryu Seung-Ryong (Psychokinesis, Masquerade) is meggyőzően alakítja a hatalomra vágyó, gerinctelen politikus szerepét. De ne feledkezzünk meg a zombik ellen hősiesen küzdő többi szereplő játékát sem, akik nélkül a főszereplők karaktere sem lehett volna igazán meggyőző; Cho Beom-Pal (Jeon Seok-ho), a sorozat egyetlen keserédes komikus száláért felelős hivatalnok; Yeong-shin (Kim Seong-kyu), a szűkszavú vadász, aki Lee Chang elszántságát látva csatlakozik a különleges “osztaghoz”, valamint Lord Ahn Hyeon (Heo Joon-ho), volt kormányzó és háborús hős, aki szintén az utolsó pillanatig zseniális stratégiával rukkol elő a birodalom megmentésére.

Kim Seong Kyu In Kingdom Netflix

Yeon-shin menekül a zombik elől

Összességében a sorozat szerintem eddig zseniálisan sikerült, mindenkinek ajánlom akinek van elég lélekjelenléte hozzá. Figyelem, evés közben nem ajánlott! 😉 

Trailereket és videókat itt találtok:

Season 1 Trailer – https://www.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM 

Season 2 Trailer – https://youtu.be/7ecrESKwh_Y

Behind the scenes featurette – https://www.youtube.com/watch?v=NCxhzd10yT0