Oldal kiválasztása

Buttercup nemrég összeállította filmes listáját, ahogy ő fogalmazott 10 léleksimogató film otthonmaradáshoz, és ideje volt megalkotni ennek a sorozatos verzióját. Jelmondat: éljen a boldogság!

1, Halottnak a csók (2007-2009)

Hát mi lehet boldogabb egy álmodozó szemű pitekészítő kalandjainál, aki hobbiból magánnyomozóként dolgozik? Hát egy olyan pitekészítő, aki feltámasztja a halottakat, és így visszakapja gyerekkori szerelmét, miközben olyan körmönfont gyilkosságokat old meg, ahol méhek, kirakatok és világítótornyok szerepelnek!

2, Szívek szállodája (2000-2007)

A Gilmore lányok bizony örök helyet béreltek maguknak a szívünkben, és tekintve, hogy egy igazi feelgood sorozat, ami tele van bájos viccekkel, szívmelengető pillanatokkal, ez nem is csoda. Egy bájos vidéki kisvárosban játszódó történet tele van szeretettel és nagyon is valóságos élethelyzetekkel, amiknek mindig egy tanulsága van: humorral sokkal könnyebb venni az akadályokat.

 

3, A hivatal (2005-2013)

A hivatal tipikusan az a sorozat, amit nem lehet letenni, és ha már egyszer végignéztük, bármelyik epizódtól nevetünk és felüdülünk – és ne hagyjuk ki, hogy a sorozatból egy tonnányi mém is született, okkal!

4, Elveszett próféciák (2019)

A Good Omens minden, amit Neil Gaiman és Terry Pratchett könyvének rajongói kívánhattak: egy méltó adaptáció, ami hű az eredetihez, azonban egy pici változásokon keresztül hozzáigazították a mai elvárásokhoz. Emellett persze a két főszereplő között annyira jó a kémia, annyira bájos és vicces minden jelenetük, hogy ez a széria tényleg állandó újranézést kíván magának.

5, A titkok könyvtára (2014-2018)

Bár a Noah Wyle fősze4replésével készült kalandfilm szerethető volt a maga okos Indiana Jones beütésével, de a történet igazán a sorozatban kerekedett ki, ahol nem is egy Könyvtáros gyűjti be a mágikus ereklyéket, és ahol a történelem, a kaland és a humor egy hihetetlenül egyedi atmoszférát teremt.

 

És mert mindig kell egy plusz egy, a Firefly (2002-2003), mert nincs olyan alkalom, hogy ne lenne érdemes elővenni ezt a sci-fi műremeket, ami vicces, lövöldözés, és még egy picit ijesztő is!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.