Oldal kiválasztása

A múltheti nagyágyú után tovább kavarodik a víz a Better Call Saul háza táján. A JMM szép lassan tereli egybe az évad főbb cselekményszálait, ennek következtében csak úgy forrnak az indulatok és az egyéb átható érzelmek.

Kim (Rhea Seehorn) úgy véli, hogyha Jimmy (Bob Odenkirk) továbbra is azon az úton akar járni, amit elkezdett, akkor csak az védheti meg őket, hogyha összeházasodnak, és ezt meg is teszik másnap. Lalót (Tony Dalton) a Mike (Jonathan Banks) által elhintett bizonyítékok és nyomok alapján letartóztatják, de a díler még a rács mögül is keresztbe tud tenni Gusnak (Giancarlo Esposito). Ennek következtében a mágnásnak drasztikus lépésre kell elszánnia magát, amiben Nacho (Michael Mando) is a segítségére van. Kim továbbra is a Mesa Verdével hadakozik, Jimmy pedig kap egy ajándék ügyfelet, aki viszont komoly problémákra ébreszti rá az ügyvédet.

Akármennyire is rossz ötlet volt főszereplőink részéről a frigy, az anyakönyvezetői jelenet valami eszméletlenül aranyos lett, Huell (Lavell Crawford) bevonása pedig csak hab volt a tortán. Lalo továbbra is egy pszichopata, de egy laza és stílusos pszichopata, aki roppantul sármos is tud lenni. Nacho és Gus közös szcénája nem csak esztétikailag pompás, hanem még jó nagy adag szimbolizmussal is megfűszerezték. Kim pedig úgy tűnik, végre össze tudja szedni magát, míg Jimmy a szemünk láttára hullik darabokra.

Nagyjából minden második héten ódákat zengek a színészi alakulat valamelyik tagjáról. Ezúttal Giancarlo Espositót emelném ki legelőször: már egy ideje tudjuk, hogy van affinitása a gonoszokhoz, de Gus Fring egy külön kategóriába tartozik. Egy olyan emberről van szó, akinek minden egyes lépése, sőt, arcmozdulata előre kitervelt, aki pár másodpercre ismét betekintést adott a törékenyebb oldalába anélkül, hogy a mimikája túl sokat változott volna. Ez hihetetlenül aprólékos és finom játékra utal, amit ugyan Esposito már a Totál Szívás idején is megmutatott, mégis újra és újra rá tudok csodálkozni. Ahogy Bob Odenkirk végeláthatatlan tehetsége is folyamatosan meglep: az új epizód záró jelenetét szinte levegővétel nélkül néztem végig. Tudom, nem az számít, ki hány díjat nyer, de nagyon remélem, hogy legkésőbb az utolsó évadot követő szezonban a kezébe nyomnak már valamilyen szobrocskát, mert megérdemelné.

Három epizóddal a vége előtt járunk, és a fekete leves még csak most jön. Biztonsági öveket becsatolni, nem lesz sima az út!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.