Oldal kiválasztása

Nem titok, hogy nekem nagyon is bejött az Altered Carbon széria – és különösen a második, sokkal összeszedettebb évad tetszett – így nagyon megörültem, hogy elkészült egy animációs film belőle, ami a sorozat köztes idejébe enged bepillantást.

Takeshi Kovács ezúttal a Latimer bolygón találja magát, ahova Tanaseda küldte őt abban a reményben, hogy kideríti, mi a gond a helyi yakuza klánnal, és hogy védje meg az utódlás ceremóniáját és az ezt végző különleges tetováló művészt, Hollyt. Holly azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy kibújjon a védelem alól, de mikor olyan veszéllyel találja szemben magát, amitől még az Utolsó Küldött sem tudja megvédeni, már hajlandó elfogadni a védelmében hozott szabályokat. Takeshi azonban egymaga kevés ahhoz, hogy feltárja a titkokat a klánban, és különös módon Gena, a CTAC embere siet a segítségére – és persze neki is megvannak a maga céljai.

Elég ritkán nézek animét, és akkor is igyekszem az igazán különleges (Blood+) és minőségi (Fullmetal Alchemist) darabokat elcsípni, amiknek egyedi alapja és története (Blue Gender) van. Az Altered Carbon: Resleeved, vagy ahogy a magyar Netflix hívja, Valós Halál: Új burokban azonnal megvett magának kilóra. A sorozat világa rendkívül nagy, rengeteg lehetőséggel, hála annak, hogy az egész több könyvön nyugszik, és nagyra értékelem, hogy a kedvenc stream-csatornám úgy döntött, tovább bővíti ezt a világot. Egyszerűen elképesztő, hogy mennyi lehetőség van a történetben, és hogy ezt még egy rendkívül jól megrendezett és látványos filmben mutatják be, az már csak hab a tortán.

A film ugyan csak 74 perces, de pont ennek köszönhetően, minden pillanat a helyén van – nincs felesleges jelenet, felesleges elidőzés, mindennek értelme és oka van. Az egész film annyira nagyon egységes és pörgős, tényleg nem lehet rajta egy percet sem unatkozni.

Annak ellenére, hogy az egyik nagy csavart valamennyire előre lehetett látni, a többi „kisebb” – az egyik szerintem mondjuk nagyobb, mint az egész film története – csavar nagyon a helyén van, élvezetes felkutatni a rejtélyt és megtalálni a megoldást.

Különösen szépnek tartom a film rajzolási technikáját, ami ötvözi a klasszikus 2d-s grafikát a 3d-vel, de nem elnagyolva vagy ostobán használva, mint a legtöbb animációs filmben, hanem egymásra építve, egymást erősítve és kihangsúlyozva jelenik meg a két technika.

Számomra igen nagy és pozitív élmény volt a film, és remélem, a jövőben még számíthatunk hasonló Altered Carbon történetre a Netflix háza tájáról – bár engem nemcsak Kovács élete, hanem úgy mindenkié (is) érdekel, így alig várom, hogy tovább bővítsük ezt a világot.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.