Oldal kiválasztása

Avagy az egyszer bevált receptet illik legalább még egyszer felmeligetni. Ez pedig zombis körökben már-már kötelező elemmé vált. Van ahol nem sikerül olyan jól, mint ahogyan azt a játékosközösség elvárja – de szerencsénkre ez itt nem történt meg – úgy hogy most jöjjön a Dead Island Riptide.

A történetünk ott ér véget, ahol az első játék abbamaradt. Miután a szigetről sikerült még a bombázás előtt elmenekülni, kapunk egy rövid beszámolót a többi túlélő (Pl:Sinamoi)  feltételezhető sorsáról, az általunk irányított hősök – plusz még kettő túlélő – egy katonai hajón találják magukat, ahol jól sejthetően ismét elindul a zombibuli. A hajót egy rosszul sikerült védekező harapás miatt ismét ellepik a zozók, menekülni kell a túlélésért, mind a hajón, később pedig a szintén rossz sorra jutott Palanai szigeten – ahol csatlakozik hozzánk egy új immunis hős John Morgan személyében.

Akárcsak az első részben Banoi-on, úgy Palanai szigetén is rekord idő alatt terjedt el a vírus és lett majdnem mindenből élőhalott. Ismétcsak az immunis hősre vár a feladat, hogy megállítsa a fertőzést – kezdve azzal mondjuk, hogy leszámol a bajt okozó zérus beteggel. De ezelőtt még le kell leplezni a háttérben mozgó más szálakat is, ugyanis a helyiek által csak Kuru virusként említett dögvész szó szerinti elharapódzása nem a véletlen a műve.

Az is jó, hogy bemutatják hőseink azon aspektusát is, amit eddig csak sejteni lehetett az első játék kapcsán; még az Dead Island  elején Sinamoi is kifejti, hogy bár “lehet, hogy immunisak vagyunk, de meghalhatunk”, mi történik vajon akkor, ha az immunitásnak és a fokozott erőnek is van egy borzasztó hátulütője – amire egy eléggé kattant kutató hívja fel a figyelmet.

Minden másban hozza azt a receptet, ami már az első játékban is bevált; trópusi környezet, zombik ameddig a szem ellát és a játék minden ízét átható feszültség és félelem attól, hogy vajon mikor fognak a nyakunkba ugrani az élőholt delikvensek. Az erőszint is nőtt, ezzel arányosan a ránk leselkedő veszélyek is – eddig is oda kellett figyelni minden egyes kis neszre, most pedig még inkább.

A Dead Island Riptide hozza azt, amit neves elődje már letett az asztalra, némi extrát hozzá csapva. Jó kis kaland, a történet még mindig jó egy zombis túlélős játékhoz – ami pedig az eléggé kettős érzetet keltő lezárás adja meg az igazi tetőpontot.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.