Oldal kiválasztása

Csaknem két hónap kihagyás után tért vissza az Odaát a képernyőkre, és egy meglehetősen érdekes részt követően a visszatérés már annyira nem sikerült frappánsra. A Galaxy Brain alapjában véve nem rossz, de annyira nem is kiemelkedő – ezzel természetesen nem lenne semmi gond, ha nem a széria utolsó évadában járnánk, annak is lassan a vége felé. Így viszont majdnem csak elvesztegetett időnek tudom kategorizálni.

Sam (Jared Padalecki), Dean (Jensen Ackles) és Cas (Misha Collins) Jack (Alexander Calvert) visszatérését próbálja felfogni és megszokni, ám máris egy újabb ügybe csöppennek. Jody Mills seriff (Kim Rhodes) hívja őket Dél-Dakotából, hogy bajba került, és a srácok egyből segítségére sietnek. A helyszínen kiderül, hogy Jodyt olyasvalaki tartja fogva, akinek Deanék nem is olyan rég ígéretet tettek, amit megszegtek. A két vadász, hogy jóvá tegye vétkét, segít a lánynak, aki egy másik világból származik, hogy hazatérjen, ám ezt az amúgy sem könnyű feladatot több körülmény is nehezíti. Eközben Chuck (Rob Benedict) sem unatkozik: rájön, hogy túl sok világot alkotott, amikkel nem bír már, így eljött az idő, hogy kicsit rendet tegyen.

Megint régen százszor ismételt szófordulataimhoz kell nyúlnom, de ami igaz, azt ki kell mondani: lehetett volna ez az epizód is jó. Az alapötlet remek volt, a korábbi cselekményekhez való visszacsatolás szintén. Igazából a rész legelejével és legvégével nem volt bajom: Rob Benedict monológja a kezdésben zseniális volt, a fő cselekményszál lezárása igazán szívmelengető, a csavar pedig szintén nagyot ütött. Amit viszont e két pont közé ékeltek be, feledhető volt – és ezt a porciót nem is igazán tudom tovább ragozni, mert lényegesebb történések híján nincs mit kielemeznem.

A karakterizáció szintén roppantul böki a csőrömet – könyörgöm mondja már meg valaki, miért félnek az írók attól, hogy felelősségre vonják a saját karaktereiket? Visszakanyarodott a sztori egy olyan szereplőhöz, akinek a kárára cselekedett a két főhős – közülük is leginkább az egyik, valljuk be őszintén. Erre mit csinál ez a mellékszereplő? Egyenesen a karjába rohan annak, aki egy évada pisztolyt fogott a fejéhez – mert azzal, hogy segítettek neki, nyilván minden korábbi konfliktus meg miegyebek kinullázódnak -, dühét pedig teljesen jogtalanul egy másik karakterre vetíti ki.

Jövő héten a jelek szerint ismét egy filler jön a repertoárba (hurrá), amit ráadásul pont az az írópáros jegyzett, akikre rengetegszer panaszkodtam már (dupla hurrá). Aki esetleg imádkozna értem, azt szívesen fogadom!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.