Oldal kiválasztása

Elég csak ezt a két szót meghallani, és a gamer gondolkodás beindul. A nagy kalandok, epikus harcok legendás szörnyek ellen. Ennél már csak az lenne jobb, ha ez a valóságban is lehetővé válna – vagy mégsem lenne az olyan jó?

Történetünkben az emberek világa már nagyjából tíz éve, az ún. Gate-k miatt  össze van fonva a mágikus lényekével, és az emberek is képesek használni a világot belengő mágikus erőt, hogy azáltal erősödjenek és szintet lépjenek. Mert ebben a szép, modern világban mi sem lehetne jobb megélhetési módszer, minthogy halálosan veszélyes dungeonokat fosszanak ki! Még én is jelentkeznék egy ilyenre, akárcsak főhősünk, Sung Jin-Woo egy kezdő hunter, aki – miután apja 10 éve eltűnt egy erős dungeonben – magára vette a családfő szerepét és húgával karöltve harcolnak, hogy beteg anyjukat támogassák.

Annak ellenére, hogy a manhua témája egyből megfogott, ahogy olvastam annál jobban fogott el a kétkedés. Annak ellenére Sung egy elviselhető karakterként indul, kifejezetten jobb lenne, ha a fiú jelenlegi kinézete nem emlékeztetne egy bizonyos félghoul fizimiskájára – külön öröm volt olvasni a kommentek között, hogy nem én voltam az egyetlen aki ezt észrevette.  

Azt meg már meg sem kell említenem, hogy a sorsa az, hogy kis noob gamerből királlyá váljon ( jaj ne, már ez is hasonlít!), és persze kötelezően van mellé egy  kívül hideg, belül mályvacukor királynő is. A kötelező klisékről tovább haladva persze találunk jópofa karaktereket (Pl. Liu Zhigang, Thomas Andre) a kötelező töltelék meg hullik, mint a légy rendesen. 

 Ellenfelek is változatosak kezdve a zombiktól, a jégelfekig egészen a hatalmas, intelligens emberevő hangyákig. Persze senkinek nincs esélye a főhős és a kötelező plot armor ellen, igy Sung sorra aratja a győzelmeket, ami addig fajul, hogy már az emberi oldalról is kezdik megelégelni a fiú túlzott hatalmát – meg úgy az emberi létét. Ismétlem magam, honnan is lehet ez ismerős?

Egyszerre szeretem ezt a manhuát és irritál is. Kedvez a gamer szívemnek a sok kalanddal, classokkal és érdekes lényekkel, de a már ezerszer olvasott, bejáratott sablonoktól kaparom a falat, elsősorban azt,hogy Sung ból egy e-rank kezdőként hogyan válik rekordidő alatt egy assassin/nekromanta/harcos atyaúristen.

Vannak mentő kvalitásai, és egyszeri olvasásra pont megfelelő, már ha az ember képes az ezerszer bejáratot sablonokat még egyszer megemészteni. A Solo Leveling zakatol tovább és én is inkább visszatérek a valódi videójátékok mezejére egy időre. Legalább ehhez a kedvet megcsinálta.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.