Oldal kiválasztása

Hogyan fér meg egymás mellett az emberi sorsok tragédiája és a fékezhetetlen humor? A Better Call Saul megmutatja! A múltheti, körömrágós izgalmak után a Dedicado a Max névre keresztelt epizódban kicsit behúzták a féket az alkotók. Pont most járunk az évad felénél, és úgy érzem, ez a rész egyfajta viharelőtti csendként szolgál, de lehet, hogy az elkövetkezendő egy-két felvonás is erre a sorsra jut. Minden esetre most is bőven van mit kielemezni.

Kim (Rhea Seehorn) és Jimmy (Bob Odenkirk) összefognak, hogy együtt tegyenek borsot a Mesa Verde orra alá, és ezzel megmentsék egy idős bácsi lakhelyét. Jimmy a bácsi ügyvédjeként folyamatosan keresztbe tesz a bank legújabb projektjének, aminek eredményeképpen Kim azt reméli, hogy a cég főnökei, Kevin Wachtell (Rex Linn) és Paige Novick (Cara Pifko) inkább egy másik lokáción folytatják majd az építkezést. Wachtell azonban hajthatatlan, így Kiméknek drasztikusabb megoldásra lesz szükségük, ha nyerni akarnak. Eközben Mike (Jonathan Banks) egy komoly sérülés után Mexikóban köt ki, természetesen Gusnak (Giancarlo Esposito) hála, aki egy újabb üzleti ajánlatot tesz a volt rendőrnek.

Ha minden egyes beszámolómban meg kell dicsérnem a rendezői és szerkesztői munkát, ám legyen, viszont tényleg van mit. Az új epizódban ismét kaptunk egy fantasztikus montázst, aminek ezúttal Kim és Jimmy voltak a főszereplői. Perspektívánk Jimmy szabotőr akciói és Kim ügyvédi irodai szcénái között váltakoztak, hosszú idő után a szériai legviccesebb pillanatait generálva. A másik komikus csúcspont szintén az ügyvédi pároshoz fűződik, egészen pontosan az ő konyhai jelenetükhöz. Ezen a héten Rhea Seehorn is meg tudta mutatni viccesebb oldalát, és egyenesen zseniális volt. A cselekmény előrehaladtával egyre kisebb az esély arra, hogy hasonló jelenetek szemtanúi legyünk, úgyhogy ezeket is meg kell becsülni!

Ha már a bevezetésben szóba került a dráma és a tragédia, kicsit ezt a részt is jobban kifejtem. Ez a témakör valamilyen szinten minden szereplőt érintett a mostani epizódban: Mike épp a legmélyebb pontról próbálja felrángatni magát, Kim a saját pusztulása felé halad, Gusnak pedig élete legnagyobb veszteségével kellett újra szembenéznie ahhoz, hogy tovább tudjon lépni, és vissza tudjon vágni a Salamancáknak. Mindezek a momentumok gond nélkül megférnek a fentebb említett vicces jelenetek mellett, hiszen a heti írónknak, Heather Marionnak sikerült megtalálnia a tökéletes egyensúlyt a két világ között.

Nem tudok rosszat mondani egyelőre a Better Call Saul utolsóelőtti évadáról, és nagyon remélem, hogy ez így is marad!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.