Oldal kiválasztása

A Better Call Saulban az (is!) a jó, hogy sosem tudni előre, mikor lep meg újra. Amikor viszont bekövetkezik az a bizonyos meglepetés, akkor bizony annak mindig meg van a maga kis helye és értelme, legyen szó a cselekmény jelenjéről vagy jövőjéről. Míg a múlt héten inkább a karakterek érzelmi kavalkádjain és fejlődésén volt a hangsúly, ezen a héten ismételten a cselekményé a főszerep, ám, a részletorientált tálalásnak köszönhetően szinte észre sem vesszük, mennyire pörögnek a dolgok.

Míg Jimmy (Bob Odenkirk) tovább folytatja kétes ügyeit Saul Goodmanként, Kim (Rhea Seehorn) továbbra is a Mesa Verde építkezési gondjaival küszködik, végül tanácsot is kér társától az esettel kapcsolatban. Gus (Giancarlo Esposito) felkészül arra a kartellakcióra, amiben a DEA-t készül megvezetni, Schraderrel (Dean Norris) és Gomezzel (Steven Michael Quezada) az élen. Mike (Jonathan Banks) megpróbálja rendezni kapcsolatát nejével és unokájával, inkább kevesebb mint több eséllyel. Howard (Patrick Fabian) ebédelni hívja Jimmyt és egy váratlan ajánlatot tesz neki, amivel Jimmy eleinte nem tud mit kezdeni, majd drasztikus cselekedetre adja a fejét.

Tudom, hogy számtalanszor dicsértem már őket, de számomra továbbra is hihetetlen az egész rendezői és szerkesztői stáb munkája. Imádom nézni, ahogyan lehető leghétköznapibb dolgokból csodálatosan művészi jeleneteket tudnak rendezni. Múltkor a fagylaltos szcéna nyűgözött le, most pedig az, ahogyan Hankék cserkészik be Gus egyik emberét. Ezt a szokványos megfigyelős-üldözős jelenetet félbeszakították azzal, hogy bepillantást nyertünk abba, mi zajlik egyidőben Gus éttermében. Ezzel az amúgy sem kicsi izgalmakat még tudták fokozni, és még mindig nem értem, miért nem kap ez a széria több díjat.

A másik szcéna, ami elvarázsolt az Jimmy – pontosabban Saul – tárgyalótermi mutatványa volt. A széria során talán most először láthattunk igazi Saulos ügyködést – igen, jól hallottátok, nem Jimmy próbált menőzni, hanem ez már egyértelműen Saul volt. Odenkirk azonban nem csak itt brillírozott, hanem a Howarddal közös ebéd során is, ahol egy jeleneten belül váltott Jimmy és Saul között, úgy, hogy szinte alig beszélt. Őt is számtalanszor dicsértem kritikáimban, és ugyan mostanában viszont picit elhanyagoltam ilyen szempontból, a teljesítménye még mindig fantasztikus.

Továbbra is zajlanak az események a Better Call Saul háza táján, és nem úgy néz ki, hogy mostanában lesz megállás, ami nem is baj.

 

 

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.