Oldal kiválasztása

Ha már úgyis volt Valentin-nap és Nők napja, nem lehet nem megfeledkezni egy nagyon fontos dologról egy párkapcsolat kapcsán: a feltétlen hűség.  Persze vannak olyanok, akik úgy állnak ehhez a témához, mint a házi kondigéphez – hogy van de minek, úgyis a terembe járok edzeni – persze tisztelet a kivételnek. De pont ezt a témát és a tipikus, szirupos románcokat zúzza porrá a Cheating Men Must Die  manga is – vagy eredeti nevén Wan Zha Chao Huang.

Igen, ez egy kínai eredetű manga (vagy manhua) amiben a főhősnőnk, Su Lüxia virtuális világok sokaságában tesz rendet. Olyan romantikus történetek elevenednek meg, ahol a tipikus, unalmas szürke egér vagy éppen a törtető aranyásó elragadja egy másik nő férjét, így a nőt ezzel a padlóra, vagy éppen a halálba küldve. De nem kell félni, mert amint Lüxia elkezdi irányítani az adott karaktert, úgy indul meg hideg fejjel kigondolt, mestereien megszőtt bosszúhadjárata. A cím ugyanis maga csalóka; ő nem öli meg a hűtlen csalókat sem az illegális fészek lopókat – sokkal jobb eszközei vannak arra, hogy a haláltól is rosszabb sors várjon rájuk.

Mert persze a “másik nő” sosem lehet a főhősnő – már amikor nem az az alap -, hanem mindig a férfi boldogtalan/kényszerített stb. kapcsolatban van és pont a kis hősnő az, akiért minden különösebb ok nélkül szerelemre lobban, otthagyva ezzel feleségét/menyasszonyát. A Cheating Men Must Die pont azt az oldalt mutatja be, hogy mit rejteget a csinos pofi. Nincsen halhatatlanság (és ezzel együtt örök szépség)  utáni beteges vágy egy vámpír emberei kedvesének a “lángoló szerelme” mögött? Vagy egy ártatlan arcú és kedves udvarhölgy a hatalomért nem képes átgázolni és kihasználni azokat a férfiakat, akinek elcsavarta a fejét?

Ez a Manhua azt is bemutatja, ahogyan azt is, hogyan lép fel ez ellen okosan az a nő, akinek összetörték a szívét. Nem dühöng (nagyon) hisztis tini  módjára (arra ott van a drámai heroine), hanem olyan mértékben áll bosszút, hogy a páratlan páros érezze azt a fájdalmat amit ő szenvedett el – majd hogy ezt kiállja-e a nagy szerelem, az a legjobb kérdés. Megsúgom a választ. Nem szokta. Amellett, hogy a hűséggel és a bosszúállással kapcsolatban tanít egy s mást a manga, a romantikus regények azon hibás aspektusait is kiemeli amik miatt azok megvalósulási lehetősége lehetetlen  a való életben.

Értelmet is nyer az a mondás, hogy a karma mindig visszaadja, amit adunk. Lehet bármennyire is szerelmes valaki, ha bűnt követ el akkor viselnie kell annak következményeit – akár képes beletörődni, akár nem. Legtöbbször nem képesek rá, mert üres létük egyetlen értelme, hogy szerelmesek legyenek (de az nagyon).Ezért nem mesélik el sosem a tündérmesés románcok végét. Nem biztos, hogy boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Vagy igen, csak akkor meg azon lehet gondolkodni, hogy mikor halt meg egyik vagy másik fél, hogy a másik utána újra boldog életet éljen. 

Su Lüxia karaktere oedig valami hihetetlen; egyszerre emberi és nem – mármint ami a felfogását illeti. Pontosan tudja mikor kihez és milyen eszközökhöz kell nyúlni ahhoz, hogy behajtsa a tanulópénzt a csalfa árulókon, de ezt közben bájos mosollya, néha könnyekkel, de mindig magasztosan és határozottan teszi. Nem csoda, hogy a gyáva főhős bétahím megfutamodik előle, a többi, rátermettebb férfi ellenben megszereti a furcsán vonzó nőt. Azonban Lüxia egy pillanatra sem feledi el magát, pontosan tudja, hogy ez nem a valóság, nem esik szerelembe nem dühöng, csak játssza a ráosztott szerepet a saját szája íze szerint. És mindig nyer.

Akinek már nagyon elege van a sok szirupból, cukormázból, vagy éppen korbácsolásból, annak meleg szívvel tudom ajánlani ezt a mangát. Kivételes hangulatú, remek főhősnővel és érdekes perspektívával.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.