Oldal kiválasztása

Ha valamiért nagyon tudom szeretni a History’s Strongest Disciple Kenichit, az részben a szereplők miatt van, részben pedig azért mert az alkotó vette a fáradtságot és nem a mainstream, mindenki által jól ismert harcművészetek (Pl:karate, judo, kenpo) vonultatta fel, hanem olyan más darabokat is, amik nevét alig hallani – ennek ellenére mérvadóak a harcművészetek berkein belül. 

  1. Lucha Libre

Igen, a legismertebb kerül leghátrébb. A maszkos luchadorokkal már sokan találkoztak kis hazánkban is, de sokan a “mű” harcok miatt nem veszik komolyan. Pedig a Lucha Libre is tud veszélyes és nem kicsit halálos lenni, függetlenül attól hogy itt olykor a látványosság megelőzi a hatásfokot. És egy igazi luchador sosem veszi le a maszkját!

  1. Combat sambo

Ez egy orosz kevert harcművészet, ami egyesíti a judo és a birkózás elemeit annak érdekében, hogy az ellenfelet teljes mértékben az irányításunk, és a karjaink között tartjuk fogva. Annak ellenére, hogy egy viszonylag új keletű harcművészet (az 1920-as évek körül merült fel a neve), mi sem mutatja jobban, hogy a háborúkban is használták, mint remek támadó és egyben önvédelmi fogásként is.

  1. Savate

Amikor azt hinnénk, hogy nyugatról nem érkezhet harcművészet, akkor olyanok ugranak az arcunkba, mint a box, vagy éppen a savate. Ez a francia boxnak egy olyan formája, ahol nem használják a kezet, csak a lábakat. Feljegyzések a 17.század óta vannak erről a küzdősportról és itthon bár van egy-két klub, annyira nem szerzett magának még ismertséget.

  1. Pencak silat

Ez az Indonéziai harcművészetet leginkább ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor prédáját cserkésző vadállat ráveti magát az ellenfélre. Van fegyveres, van pusztakezes verziója is, de a fő vonulat a harcokban az az ellenfél teljes szétcincálta a lehető leggyorsabban. Ezt az animében Kenichi első kézből tapasztalja meg.

  1. Kalaripayattu

Ez az indiai harcművészet, ami részben gyilkos mozdulatok, részben gyógyító formák elegyét tartalmazza – és nem mellesleg az ország legrégebbi harcművészeteinek egyike.. A masszászban is használatos, de aki ezt a harcművészetet űzi az tisztában van azzal is, hogy hol kell megragadni az ellent (nyomáspontok), hogy teljes egészében lebénuljon.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.