Oldal kiválasztása

Hamarosan itt az ideje, hogy újra ébredezni kezdjen a természet, erőre kapjanak a napsugarak és lágy tavaszi szellő lengjen a fák között. És milyen jó is az, amikor a kellemes tavaszi időben kint, a természetben olvashatjuk kedvenc történeteinket.


Összegyűjtöttem Nektek öt, szívemhez közelálló történetet, amelyeket kifejezetten jó szívvel ajánlok olvasásra a kikelet hónapjaira.

#5 Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa
Ötödik helyre egy olyan történetet hoztam, ami arra keresi a választ, hogy vajon hová tűnnek a fél pár zoknik a mosásból, hova vesznek el azok a dolgok, amiket öt perce még használtunk, és vajon mi történik velünk, ha mi magunk veszünk el?
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa című kötete egyszerre érzelmes, misztikus és tele van elgondolkodtató tartalommal (már ha az ember tud olvasni a sorok között). Közben pedig mégsem csordul túl a szeretet a lapokon. Szóval olyan pont kellemes aranyközépút. Szerethető, élvezhető és mégis gondolatokat ébresztő. Üdítő élmény ennél a kötetnél, hogy nem a szerelem játsza a főszerepet – pedig abban Cecelia nagyon otthon érzi magát –, hanem a misztikus háttér kúszik előtérbe, valamint a főszereplőnk, Sandy Short, akiben nagyon kedveltem, hogy önmaga ellentéte. Érdekes karakter, akit hihetetlen módon fűt a kutatás iránti szenvedély. Azonban megvan ennek a szenvedélynek a hátránya is. Viszont hogy mi a hátránya, azt rátok bízom, hogy felkutassátok.

#4 Lovranits Júlia Villő: Macskakő
Mielőtt ezt a gyermeklelkű felnőtteknek szóló mesekönyvet a kezembe vettem, már volt egy korábbi találkozásom Fátia kisasszonnyal, Világszép Mályvarózsával és a Mályva utca többi lakójával. Úgy gondolom, hogy mindenképpen üdítő olvasmány lehet ez a kötet egy lazulós, ejtőzős szombat délelőtt eltöltésére, akár kint a kertben egy teát szürcsölgetve, akár a parkban egy padon ülve és ezt olvasva. Garantálom, hogy mindenki meg fogja szeretni a történet macskáját, aki úgy lopja be magát az olvasó szívébe, hogy ahhoz még dorombolnia sem szükséges.
A történetek aranyosak, amolyan szívet és lelket melengetőek. Szóval ha egy picit hidegebb lenne a szabadban a tavaszi szellő, akkor majd Fátia kisasszonyék és a szigligeti lányok meg fogják melengetni az olvasó lelkét.
S mivel ugye ez egy mesekönyv, hát a rajzok sem hiányozhatnak belőle. Bizony pompásan édes rajzokkal van tele a kötet a történetek mellett.

#3 Guy Gavriel Kay: Ysabel
Harmadik helyre egy számomra kedves könyvet hoztam. Ez nem más, mint a Metropolis Media által, 2009-ben kiadott Ysabel című kötet Guy Gabriel Kay tollából.
A kötetet átszövi az ősi kelták mágiája és Provence varázsa és egy eszeveszett hajsza kezdődik, melyben két tinédzser kapja a főszerepet. A történetet finoman szövi át a fiatalok romantikus szála, azonban nincs túlerőltetve, nincs erőnek erejével beletuszkolva, így egy kellemes „izgulok értetek” érzést keltett bennem, míg a misztikus múltnak, Beltane ünnepének és a kelták iránti kíváncsiságomnak köszönhetően teljesen sikerült elmerülnöm ebben a kalandos történetben. Nem mellesleg rajongom Provence-ért, így nálam telitalálat volt Kay könyve.
Jó az tény, hogy a borítója irtóra rosszul sikerült, de senkit ne tévesszen meg a csorba külső, ugyanis a belső értéke ennél sokkal, de sokkal többet ér.
Bővebben → itt ← olvashattok Guy Gavriel Kay könyvéről.

#2 Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Könnyed, fiatalos, bonyodalmas, szerelmes! Nagyon-nagyon szerelmes! Talán így tudnám a legrövidebben összefoglalni Stephanie Perkins történetét. Ez a sztori egy üde kis színfoltnak számít a könnyed, olvasmányos, igazán romantikus ifjúsági stílusával. Engem megfogott, sőt egészen fel is elevenedett a saját tizenéves korom, amikor én is fülig szerelmes voltam és természetesen a legbénább félreértések főszereplője. Kedves történet, szép fogalmazás és jó szerkesztés, ami nálam aranyat ér. Ez a könyv is tipikusan az, amelyik bár nem csupán tavasszal játszódik (egy tanévet ölel fel), mégis egész végig olyan tavasz illat árad belőle. Friss és ropogós, amolyan igazán tavaszhoz illő olvasmány.
És még a borítójáról is süt a tavasz, a fiatalság és persze a szerelem.
Erről a történetről is írtam már itt a blogon, → itt ← érhetitek el.

#1 Holly Black – Cassandra Clare: Magisztérium sorozata
Az van, hogy bár fülig elmerültem a Harry Potter univerzumban (ősz és tél folyamán olvastam el a HP könyveket), mégis valahogy a Magisztérium kaparintotta meg magának az én varázslatra, mágiára áhítozó lelkemet. Ez a sorozat ízig végig ifjúsági fantasy és egyben kalandregény icipici romantikus szállal fűszerezve a végén. Természetesen van nekünk egy főszereplő srácunk, akinek – mint kiderül – a világ legnagyobb gondja, titka nyomja a vállát. Na de, ezt meg kell oldani, rendelkezésre áll erre öt könyv, és mivel Hollynak és Cassandrának remek stílusa van, ezért az ember észre sem veszi és peregnek a lapok.
Szóval a Magisztérium egy remekbeszabott sorozat, melyet csak ajánlani tudok így tavasszal (de nyáron, ősszel és télen is).

Bízom benne, hogy felkeltette valamelyik történet az érdeklődéseteket. Jó olvasást kívánok a tavaszi hónapokra, járjátok a természetet, fedezzetek fel új világokat és ha úgy gondoljátok, a cikk alatt szívesen fogadom a Ti ajánlataitokat is.