Oldal kiválasztása

A trailer alapján, ahol Ryan Reynolds és társai egy kocsiban éppen széttörnek egy olasz város műemlékeit valahogy nem nyerte el a tetszésemet, sőt, miután megláttam, hogy Michael Bay a Six Underground rendezője, borítékoltam, hogy ez egy robbanásokkal teli dögunalom lesz, ami kábé semmiről sem fog szólni, de ezt legalább látványosan teszi. Hát tévedtem!

Egyes (Ryan Reynolds) egy olyan elit csapatot hozott össze, akik szakmájuk legjobbjai, változást akartak a világban, és ezért hajlandóak voltak meghalni. Ugyanis már a meló elvállalása előtt el kellett halálozni ahhoz, hogy valaki a csapat tagja lehessen. Így került be egy ex-CIA ügynök, egy latin bérgyilkos, és egy mester tolvaj is a csapatba. Azonban az első igazán nagy melójuknál közel sem úgy alakultak a dolgok, mint az várták.

A csapatban azonban mindenki feláldozható és cserélhető, hiszen már mindenki halott, azonban míg a kezdetekben élt ez a szabály, jön valaki, aki változtat ezen és valódi egységgé kovácsolja a csapatot.

Egy kicsit ismerősen cseng a Six Underground alapszituációja, de mégis kellő változtatást eszközöltek, hogy azért önálló filmként és történetként is működjön. Bevallom, nagyon féltem, hogy Michael Bay rendezővel ismét elszalad az a bizonyos ló, de úgy tűnik, Reynolds jelenléte ezt megakadályozta, és közösen összehoztak egy olyan filmet, ami egészen egyedi hangot üt meg a bosszúálló csapatok filmes univerzumában.

Persze Reynolds hozza a tőle már megszokott céltudatos, de kissé bolondos figurát, ami miatt kedveljük a színészt, és ez így rendben is van. Ami újdonság volt, hogy ezúttal egy olyan karaktert játszott, akit nem igazán lehetett kedvelni, de hála az őt ért hatásoknak, végül egészen ki lehetett békülni vele.

Persze ez egy akciófilm, és az akciójelenetek nagyon is rendben vannak, pörgősek, intenzívek, sőt, még vizuálisan is sokkal kihívóbbak, mint azt megszoktuk Baytől – és nem, itt nem a robbanásokra gondolok, hanem a színek és anyagok kreatív használatára.

Mindent összevetve a Six Underground – Hatan az alvilágból egy remek és szórakoztató film, ami meglepően sok mondanivalót is tartalmaz, és megmutatja, hogy nem csak egy út létezik, ha el akarsz intézni valamit.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.