Oldal kiválasztása

Régóta várt, igazi világszenzációval lepte meg a hazai közönséget a POKET zsebkönyvek: a sorozat legújabb kötete David Sax: Az analóg bosszúja című esszégyűjteménye, ami a Washington Post és a New York Times sikerlistáján is szerepelt. A könyv alapgondolata teljes összhangban van a POKET szellemiségével, ugyanis azt állítja, hogy az analóg dolgok kora nemhogy lejárt, de újra visszatért: minél fejlettebbek a digitális eszközeink, annál nagyobb szükségünk van a könyvek, a társasjátékok, a noteszek és az egyéb kézzelfogható eszközök nyújtotta szigetekre, ahol megpihenhetünk.

See It. Feel It. Touch It. (Don’t Click) – ezzel a szlogennel ajánlja a New York Times David Sax: Az analóg bosszúja című sikerkönyvét, amit mostantól magyar nyelven is megvásárolhatunk a POKET zsebkönyvautomatákból. A New York Times bestseller Magyarországon először a POKETfriss sorozat részeként jelenik meg Kele Nóra és Kele Olivér fordításában, Keleti Éva fotóművész ajánlásával.

Sax világhírű könyve a pszichológia és a megfigyelés eszközeivel, felettébb egyedi stílusban mutatja be, ahogyan a digitális technológia térnyerésével újra beleszeretünk azokba az analóg dolgokba, amiket a techguruk már rég szükségtelennek nyilvánítottak. A filmszalagos kamerák, a társasjátékok, a bakelitlemezek és a finom noteszek újra menővé válnak a fiatalabb generációk körében, mert a végtelen digitális információáradattal szemben kézzelfogható élményeket kínálnak. Sax könyve őszinte képet mutat az emberek vásárlási szokásairól, és az azt megelőző gondolatmenetről. Szemléletes példákon keresztül mutatja be, ahogy ezek a szigetek visszanyerik jelentőségüket: így lesz újra trendi egy hanglemez, amit birtokolhatunk, egy társasjáték, ami összehoz a barátainkkal, vagy egy polaroid kamera, ami a szemünk láttára hívja elő a fotónkat. Még a technológiai forradalom meghatározói is, mint például a Google vagy a Facebook irodáiban is papírra vetik az új ötleteket.

Sax könyvének POKET kiadása azért is különleges, mert a mű alapgondolata teljes összhangban áll a POKET zsebkönyvek szellemiségével. A Vecsei H. Miklós színművész és a Sztalker Csoport ötlete alapján életre hívott okostelefon méretű könyvek célja éppen az, hogy a fiatalok utazás közben ne csak mobiltelefonjaikat nyomkodják, hanem alternatívaként legyen ott minél többüknél egy POKET is. Az olvasás népszerűsítése mellett ezzel egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására is törekszenek, és David Sax könyve is éppen arra mutat rá, hogy a virtualitással szemben az offline jelenlét, az olvasás és az alkotás színes, valódi élményekkel gazdagíthatja életünket.

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!