Oldal kiválasztása

Avagy beütnek a 80-as évek. Amikor az ember azt hiszi, hogy a mostani animék véresek és gusztustalanok, az biztos, hogy akkor még nem látta sem a Genocyber-t vagy éppen a cikk alanyát, az Angel Cop-ot.

Történetéből annyit tudtam kivenni, hogy mivel japán nagyon rövid idő alatt valóságos szuper hatalommá nőtte ki magát, így az ország lett a terrorista szervezetek egyik fő célpontja. A folytonos túszdrámák és robbantások közepette a rendőrség az elit alakulatok feladata, hogy leszámoljanak az emberekkel. De a normál hadsereg mellett mások is vadásznak a terroristákra; különleges képességű emberek, akiknek céljuk a gyökerénél kitépni a gazt.

A szereplők nekem nagyon a mérce két véglet vannak felsorakozva, vagy éppen azon kívül – ugyanis a nagyrészükről nem tudunk meg semmit sem. Akiről meg igen, azok sem kimondottan jók. Angel például, aki a történet kemény főhősnője egy kegyetlen liba, aki nem rest egy gyereket is lelőni túszdráma közbe, mert ő szerinte “ha a gyerek kapja a golyót, az ő baja”. Ehhez képest még Revy is (Black Lagoon) teljesen normális. Ha pedig belegondolok abba, hogy ő elvileg a kemény, férfiak között is a helyét megálló nő, akire fel kéne nézni – hát, inkább most kérem az ólmot, semmint hogy neki kelljen megvédenie.

Vele szembe ott van Lucifer – aki itt egy bukott angyal helyett csak egy őrült, hipokrita esper -, aki egy robot módjára követi a parancsokat, de amikor öntudatára ébred, akkor már mindenkit ellenségnek lát. Két társa, a szintén esper Asura és Freya, próbálják a jó úton tartani, de minden csak idő kérdése.

Emiatt is lehet az, hogy az ő párosuk tetszett a leginkább. Az egyik egy kislány, akinél ebben a kevés jelentben is ahol szerepel sokkal jobban látszik a kettőssége; tisztában van halálos erejével és az ártatlanokat mindig figyelmezteti a veszélyre, akit azonban bűnösnek vél, annak nem kegyelmes. Az őt mind fizikálisan mind mentálisan vérebként óvó Asura pedig elsőre  ijesztő és félelmetes, de nagyon hamar kiderül, hogy talán ő az egyetlen józan, normálisan gondolkodó lény ebben a branchban.

A grafika amennyire groteszk és néha túlzó, éppen annyira látványos is – már ami a kivégzős jeleneteket illeti. Abból pedig van bőven a hat epizód alatt; van aki jól jár és pillanatok alatt sült hús lesz belőle, másokat előtte látványosan megkínoznak, csonkitanak – egyszóval ez nem kimondottan ajánlott a fiatalabb korosztálynak, és a gyenge gyomrúaknak sem.

Egy szó  mint száz, az Angel Cop nem egy rossz anime. Van egy kissé elcsépelt, de érdekes története, a főhőst ütöttem volna minden szava után, mint az entert – de szerencsére a mellékszereplők megmentették a helyzetet.  Aki kedveli a réggebi animéket és egy nosztalgiázásra vágyik, annak ez éppen megfelelő lesz.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.