Oldal kiválasztása

Globális művészeti projektben vesz részt a BTS (Bangtan Boys) dél-koreai fiúbanda: a csapat a világ különböző nagyvárosaiban rendezett kiállítások létrehozásában működik közre.

A Connect BTS című projekt részleteit kedden hozzák nyilvánosságra Londonban. A projekt nemzetközi kurátorai elmondták, hogy a sztárzenekar részvételével Berlinben, Buenos Airesben, Londonban, New Yorkban és Szöulban rendeznek kiállításokat. Az együttes ezek létrehozásában 22 kortárs művésszel, mások mellett Anthony Gormley brit szobrásszal, Tomas Saraceno argentin performanszművésszel, Ann Veronica Janssens brit fényművésszel, Jakob Kudsk Steensen dán installációs művésszel és Jijun Kang dél-koreai videoművésszel működik együtt.

A fiúbanda közleményében úgy fogalmazott, hogy a kiállítássorozat, amely a BTS szeretetről, kapcsolatokról és különbözőségről vallott filozófiáját tükrözi, “újradefiniálja a zene és a művészet, az anyag és az anyagtalan, a művész és közönsége, művész és művész, elmélet és gyakorlat közötti kapcsolatokat”.

A BTS-nek hatalmas rajongótábora van világszerte. Közismerten nagy szerepet vállalnak társadalmilag fontos tevékenységekben is. A Time Magazine 2019-ben a száz legnagyobb befolyású ember között sorolta fel őket.

A projekt művészeti igazgatója, Dehjung Li szerint a projektben részt vevő művészek és alkotásaik “különböző válaszokat adnak majd arra a világra, amelyben élünk”.

A projekt a londoni Serpentine Galériában nyílt meg kedden a Catharsis című kiállítással. A kiállítótérben a dán Jakob Kidsk Steensen digitálisan létrehozott ősvadonját láthatja a közönség.

A további állomások között szerepel január 15-től a berlini Martin-Gropius-Bau Múzeum Ritual of Care című kiállítása, amely 17 művész, köztük Jelili Atiku, boychild, Cevdet Erek, Marcelo Evelin és Maria Hassabi performanszait mutatja be.

 

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!