Oldal kiválasztása

Pár óra és itt az új év, az új évtized — mi itt a szerkesztőségben azonban kicsit mégis a múltba tekintünk. Az elmúlt évek ugyanis rengeteg rebootot szültek, és biztosak vagyunk benne, hogy a trend a 2020-as években is folytatódni fog. Így hát most, szilveszter estéjén a Watchaholics Gráciái arra adnak választ, hogy milyen rebootot látnának még szívesen (már ha egyáltalán van olyan).

Lia
Szívem szerint betiltanám a rebootokat. Tessék új történeteket mesélni, nem a régit megcsócsálni!

Catleen
Elsőnek a Firefly-t mondanám, mint mindig, és azt is csak rajzfilm/animáció formában, őszintén azonban én egy Skins rebootnak örülnék a legjobban. A széria ugyanis a maga nemében egyedülálló volt, a tinik akkori mindennapi problémáit, dinamikáját mutatta be, nagy adag társadalomkritikával, és egyszerűen elkoptak ezek a történetek, mintha már csak az lenne a jó “tinis” sorozat, ha gazdagok a szereplők, és nincs olyan történet, ami a valódi élettel foglalkozna.

Lia
Erről viszont eszembe jutott, hogy egy Első csók reboot mégis jöhetne ❤

Buttercup
Nem tudom, hogy ez számít-e, de régebben kijött a Mockingbird Lane pilotja, ami a The Munsters rebootja lett volna, csak elkaszálták. Nekem nagyon tetszett a pilot, annak örülnék, ha azt megcsinálnák egyszer.

Misplaced
Osztom Lia véleményét —sokkal szívesebben látnék eredeti ötleteket a vásznon, mint a régiek újrahasznosítását. Másrészt viszont (bár ez csak lábjegyzet :)) ha már rebootolunk, akkor maradjunk médiatípuson belül, tehát egy filmből ne legyen sorozat, és ez fordítva is igaz.

Hanama
Őszintén megvallva én félek a rebootoktól. Leginkább azért, mert nagyon sok elkészült darab még csak arra sem méltó, hogy az eredeti nevét viselje (Halloween, Rémálom az Elm utcában, stb.) és csak arra megy ki a dolog, hogy legyen egy újabb bőr, amit le lehet húzni. Az anime rebootoknál vegyesebb a felállás, vannak, amik megállják a helyüket (pl: Hunter x Hunter), de itt van az „a mi a franc” kategória (pl: Boogiepop). Szóval nope, nálam nincs olyan sorozat vagy film, amiből szeretnék rebootot.

Judyt
Manapság nagyon kevés sorozatot nézek. Hirtelen nem is tudnék olyan sorozatot említeni, amit rebootolnak/rebootoltak. De inkább arra húz a szívem, hogy valami újat és eredetit alkossanak, ne egy régit öltöztessenek új köntösbe. Persze biztos találni olyan példát is, ami pozitív, de ha engem kérdeztek, én nem tudnék olyan sorozatot említeni, amit szívesen megnéznék új szereplőgárdával újraforgatva. Igaz most a nagy kedvencem az éppen vetített Az Úr Sötét Anyagai könyvtrilógia sorozat verziója, amiből 2007-ben Az arany iránytű című filmet is forgatták, de szerintem a film kihagyható lett volna, a sorozattal viszont sikerült egy olyan atmoszférát teremteni, amit a kötet olvasása közben is kaptam. Éljenek a pozitív kivételek!

Orlissa
Számomra a sorozat, aminek nagyon szívesen látnám a rebootját — és ami amúgy ennek az egész cikknek az ötletét is adta — az Elveszett ereklyék fosztogatói. Nem is olyan régen elkaptam az egyik epizódot a TV-ben, és bár továbbra is imádom az alapötletet, plusz ugye gender-szempontból is nagyon érdekes a felállás (a badass női archeológus, meg a kétbalkezes férfi asszisztense), mai szemmel valami hihetetlenül gagyi az egész megvalósítása. Ezért is örülnék neki annyira, ha készülne egy reboot ebből a szériából a mai büdzsével és technológiával.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.