Oldal kiválasztása

Kifejezetten izgatottan vártam, hogy megérkezzen a Netflixre a Wu Assassins. Egészen kiskoromtól kezdve rajongok a Jackie Chan és Bruce Lee filmekért, nem volt kérdés, hogy ez a sorozat nem maradhat majd ki a repertoáromból. Kissé aggasztott ugyan a teljesen modern környezet – de hála a készítőknek, nem kellett csalódottan kikapcsolnom a gépet.

A történet középpontjában Kai (Iko Uwais) áll, aki San Francisco egyik kínai étteremben tengeti mindennapjait. Egy nap rejtélyes idegen bukkan fel előtte, és ahogy az ezekben a történetekben lenni szokott, azt állítja, hogy Kai egy különleges kiválasztott Wu merénylő. Megajándékozza ezer szerzetes tudásával és erejével, majd útjára engedi egy küldetéssel, hogy keresse fel a Wu erő birtokában lévő gonosztevőket és állítsa vissza az egyensúlyt a Földön.

Külön tetszett, hogy nem erőltettek egy irreálisan magasztos történetszálat Kai esetében. Lássuk be, ha egy furcsa szellem egyszer csak közölné velem, hogy le kell mészárolnom egy csapat varázserővel bíró pasast, akkor nettó kiröhögném. Hősünk sem igazán hisz neki, mindaddig, amíg újdonsült képességei meg nem mutatkoznak. Ennek ellenére nemigen mutat hajlandóságot az emberölésre – ami a feladat lenne.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az egyik célpont a saját nevelőapja, Uncle Six (Byron Mann), aki bár maffiózó, mégiscsak neki köszönheti, hogy a mai napig él és virul. Szerencsére a kalandok során akadnak azért segítői is Kainak. A két testvér, akikkel együtt nevelkedett, a barátjuk, Lu Xin (Lewis Tan) és egy kotnyeles rendőrnő, Christine (Katheryn Winnick) végigkísérik őt ezen a nehéz úton.

Maga a film képi világa könnyedén magával ragadja az embert. Gyönyörűek az animációk és persze az akciójelenetek is tele vannak adrenalinnal. Európai szemmel nézve persze kissé szürreális, amikor Blackpink szól egy nagy leszámolás közepette, de ázsiai sorozatról lévén szó nem olyan meglepő jelenség.

A karakterek szerethetőek, jól megkomponáltak és ami sok film és sorozat esetében általában hiánycikként jelenik meg: képesek a karakterfejlőésre. Mindegyiküknek komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Kinek a droggal kell szakítania, másnak pedig a családi kötelékeket kell megtanulnia lazábbra fogni.

Külön érdekessén, hogy Lewis Tan, akit láthattunk más a Vasökölben és a Deadpool 2-ben is, szerepet kapott az új Mortal Kombat filmben is. Hogy melyik karaktert fogja életre kelteni még rejtély, de a Wu Assassins-beli teljesítménye után izgatottan várjuk, hogy mit fog produkálni egy újabb bunyós alkotásban.

A Wu Assassins tökéletes darabja műfajának, de tény, hogy aki nem kedveli a mára kissé ósdinak számító kiválasztottas, leszámolós kínai filmeket, annak nem lesz a kedvence. Viszont remek, nosztalgikus élményt nyújt gyermek- és fiatalkorunk kedvenc filmjei mellé.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!