Oldal kiválasztása

Nem tudom, mi van mostanában az Odaáttal, de ismét nem sok okom van panaszkodni. Ha az utóbbi pár év teljesítményét nézzük, akkor ez igencsak szokatlan, ám az írók ugye azt ígérték, hogy az utolsó évadba beleadnak apait-anyait, és ez látszik is. Az előző heti epizódhoz képest a Golden Time-ba most egyáltalán nem tudok belekötni, és én ennek roppantul örülök.

A srácok ezúttal egy olyan szituációba keverednek, ami még az ő mércéjük szerint is furcsa. Samet (Jared Padalecki) nem más, mint Eileen (Shoshannah Stern), a siket egykori vadász kezdi el kísérteni, egészen addig, amíg nem lesz alkalma elmondani, hogy mit szeretne. Eileen még azután ragadt a Földön, hogy megnyílt a kapu, és arra kéri a két testvért, hogy segítenek neki eljutni egy másik helyre, hiszen a Pokolba nem szeretne visszamenni, de ha a Földön marad, rövidesen megőrül. Sam tehát megoldást keresvén elkezd Rowena megüresedett lakásán kutatni, ahol viszont váratlan vendégekre talál, akik szabotálják az akciót. Eközben Castiel (Misha Collins) önmaga nyomoz egy tini eltűnésével kapcsolatban, ami a természetfelettihez köthető.

Azt sejthettük, hogy az utolsó szezonban vissza fognak térni rég nem látott szereplők, sőt, már párral találkozhattunk is egy-két korábbi felvonásban, Eileen sztoriján azonban csavartak egyet az alkotók, és ezt nagyon is jól tették. Egyrészt imádjuk a csajt, mert hihetetlen laza, másrészt az ő jelenléte azt is mutatja, hogy egy testi fogyatékossággal élő ember semmitől sem kevesebb az “átlagtól”. Egy siket vadász ugyanúgy tud alkalomadtán segget rúgni, mint egy olyan, akinek semmi baj sincs a hallásával – azért külön jár a piros pont, hogy egy siket színésznő alakítja a karaktert, ami ugyan alap lenne, de a tapasztalat mást mutat ugyebár.

Az epizód másik csúcspontja egyértelműen Cas volt, és összeteszem a két kezemet, hogy végre annyi idő után őt is hagyják végre kibontakozni az írók. Akármennyire jó alakulat a Team Free Will, Castiel általában háttérbe szorul, ha éppen nincs más “haszna”, és ez sokszor eltart majdnem egy fél évadig. Mióta elváltak útjai a srácokkal, végre az alkotóknak is figyelmet kell fordítaniuk az angyal jellemfejlődésére, ami meg is látszik, hiszen egyből kapott egy kis mellékszálat magának, amit szépen végig is vittek ebben a részben.

A múltat már nem változtathatjuk meg, a rövid jövőt viszont még igen, és eddig úgy tűnik, Singerék jó úton haladnak efelé.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.